En de Oscar voor slechtste film van het jaar gaat naar 'A Christmas Prince: The Royal Wedding'

Het subtiele verschil tussen een 'goed slechte' en 'slecht slechte' film

slechtste-film-van-jaar-a-christmas-prince-the-royal-wedding
A Christmas Prince: The Royal Wedding

Kijk, je hebt slechte films die je goed kunt kijken als je je hersenactiviteit even naar nul wil zetten en zin hebt in een voorspelbaar romantisch verhaal. En je hebt écht slechte films die gewoon volledig de plank misslaan, op alle fronten.

Waar we nog enthousiast waren over de cliché kerstfilm A Christmas Prince, zijn we na het kijken van het tweede deel van deze film iets minder lovend. Begrijp ons niet verkeerd, A Christmas Prince is slecht (maar dan goed slecht), maar A Christmas Prince: The Royal Wedding is gewoonweg slecht slecht. (Snap je?)

Nu is het algemeen bekend dat een vervolg op een film vaak tegenvalt. Nou, stel je dan eens voor hoe dramatisch slecht het tweede deel van een film van de bekende 13-in-een-dozijn-romantische-kerstfilms-met-prinsen-en-verzonnen-koninkrijken is. Mocht je ons niet zo maar geloven, we komen met argumenten.

 1. Allereerst: Ambers vader. In de eerste film wordt deze rol gespeeld door een andere acteur. Waarom de makers voor een nieuwe casting gekozen hebben, is onbekend. Waarom ze voor een acteur hebben gekozen die helemaal niet lijkt op de eerste acteur (eerlijk, dit zijn twee totaal verschillende types), is ons een raadsel.

 2. What’s up met de belichting van deze film? In het tweede deel is alles veel fletser, waardoor de film een andere sfeer krijgt. Dat romantische, warme kerstgevoel is opeens ver te zoeken.

 3. We kennen allemaal de trucjes uit de filmwereld bij een spannend moment: onheilspellend muziekje, geschokte uitdrukkingen en met de camera inzoomen op een gezicht. We kennen ze zó goed, dat het gebruiken van zo’n truc al snel cliché aanvoelt. Voer je ALLE special effects uit bij een ‘spannend’ moment, dan is het al helemaal overkill. Laat dat nu net het geval zijn bij A Christmas Prince 2.

 4. Wat dan weer wel knap is (ha-ha, grapje): de tijd vliegt voorbij als je naar de film kijkt. Is het je gelukt om de hele film af te kijken, dan lijkt het achteraf alsof het maar vijf minuten duurde. Want in principe gebeuren er niet veel belangrijke dingen in het verhaal. Het probleem wordt binnen een paar minuten opgelost, maar de nutteloze scènes worden lang uitgerekt.

 5. Het ergste van alles – als je het mij vraagt – is de stereotypische stylist. De man die de bruidsjurk voor Amber moet ontwerpen voldoet aan alle cliché criteria: extravagant, arrogant, veeleisend, bizarre ideeën, overdreven buitenlands accent, we kunnen nog wel even doorgaan. Een slechte film is uiteraard niet compleet zonder foeilelijke bruidsjurk die werkelijk waar niemand mooi kan vinden.

 6. Oké, leuk dat je van All Stars houdt, we hebben ook niet altijd zin in een paar naaldhakken. Maar all stars onder je bruidsjurk gaat wel héél ver. En dan vooral als het om een royal wedding gaat. Deze film zou geïnspireerd zijn op het verhaal van Meghan Markle en Prins Harry. Nou, ik denk dat Koningin Elizabeth Meghan van de Big Ben zou kukelen als ze voorstelde om sneakers te dragen op haar bruiloft.

 7. We kijken slechte films maar voor een reden: de sprookjesachtige romantiek die niet realistisch is, maar waarvan je stiekem droomt sinds je voor het eerst Disneyfilms keek. In het tweede deel van A Christmas Prince is romantiek ver te zoeken. Er zijn nauwelijks één-op-één scènes tussen Amber en koning Richard. En waarom wordt er niet gerept over de vraag die ons allemaal bezighoudt: hebben de twee het bed al gedeeld? Of hebben ze daar na een jaar nog steeds geen behoefte aan?

  Wil je de film nu tóch willen zien, vooral doen! We zullen de ‘I told you so’ achterwege laten.
    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder