Laurie reageert emotioneel op haatreacties: 'Ik krijg doodsbedreigingen'

'Ik had mental breakdowns waar je u tegen zegt, puur omdat ik zoveel shit over me heen krijg'

laurie-emotionele-vlog-over-haatreacties
YouTube

Dat half televisiekijkend Nederland een mening heeft over de afleveringen van Expeditie Robinson, moge duidelijk zijn (kijk maar naar de tweets erover). De meeste reacties zijn onschuldig, maar soms zitten er reacties tussen die gewoonweg kwetsend zijn. Dit seizoen is daar één iemand de dupe van: Laurie.

De gevolgen

Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld: de medemens genadeloos afbranden op social media. Lekker makkelijk ook, zo vanuit je anonieme huiskamer. Maar wat we op dat moment lijken te vergeten, is dat degene over wie je schrijft – je weet wel, een mens met gevoelens, net als jijzelf – je reacties kan lezen en daar doodongelukkig van kan worden.

Haatreacties
Als je nu denkt: ‘dat valt vast wel mee, die reacties over Laurie’, dan moet je Twitter maar eens afspeuren. De 25-jarige krijgt pure ongefilterde haat naar zich toegegooid in de vorm van verwensingen en ja, zelfs doodsbedreigingen. En waarom? Omdat ze Expeditie Robinson tactisch speelt, de eerlijkheid zelve is en lijdt aan het ‘resting bitch face’-syndroom.

Mental breakdowns
Laurie reageert nu zelf op alle haatreacties in een video. Uit de (op het laatst) emotionele vlog blijkt dat ze het zwaar heeft met alle negativiteit: “Ik heb het mentaal nu moeilijker dan ik het op het eiland ooit gehad heb. En ik heb het daar echt zwaar gehad. In Nederland had ik mental breakdowns waar je u tegen zegt, puur omdat ik zoveel shit over me heen krijg.”

Four reasons why
In de video geeft Laurie vier redenen waarom zij door de kijkers tot de boeman is verkozen: “Ik heb een grote mond, ben onbekend, ben een vrouw en heb een chagrijnig hoofd.” En voordat je nu sceptisch bent (was ik ook, hoor), kijk eerst even naar haar uitleg.

Laurie: “Ik maak letterlijk dezelfde grappen als Nienke. Bij Nienke is het grappig, bij mij moet ik mijn bek houden en kan ik zo'n grap niet maken. Als Steven de backstabber is, is het helemaal fantastisch. En ik ben een achterbakse slang. Zo gek, maar negentig procent van de haatreacties die ik krijg, is van vrouwen."

Daar is volgens de Expeditie-deelnemer een duidelijke oorzaak voor: "Mensen zijn het niet gewend als een vrouw ongefilterd spreekt. Robin heeft letterlijk dezelfde dingen als ik gezegd, dezelfde plannetjes uitgesproken. Bij hem is het ‘grappig, die Rotterdammer’ en bij mij is het ‘o my god, wat een bitch, kan echt niet’.”

Kortom; wat je zegt, kan een grote impact hebben op een ander. En ja, ook op (inmiddels) bekende mensen. Benieuwd naar de hele vlog van Laurie? Hieronder de hele video:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder