Ken je 'm nog? Nederlandse tienerfilm Costa! krijgt eindelijk een vervolg

Achttien jaar later..

nederlandse-film-costa-krijgt-vervolg
Costa!

Als we het over nostalgie hebben: ken je de film Costa! nog? Je weet wel, de romantische komedie die in 2001 uitkwam en het eerste grote succes van de Nederlandse filmindustrie in jaren was? Nou, die film krijgt nu, achttien jaar later, eindelijk een vervolg.

As we speak
Filmproducent NL Film laat vandaag weten dat regisseur en scenarist Jon Karthaus (van Bella Donna’s) bezig is met een tweede deel. Hij schrijft het script samen met wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Wat we precies kunnen verwachten van het tweede deel en wanneer de film verschijnt, is nog niet bekend. Een woordvoerder legt uit: “Het project staat nog in de kinderschoenen. Maar we zijn er wel heel serieus mee bezig.”

Het verhaal
Costa! werd geregisseerd door Johan Nijenhuis. De film gaat over een groep jongeren die werkt als proppers in Salou. Ze moeten ervoor zorgen dat de nachtclub De Costa iedere avond genoeg bezoekers heeft en verzorgen telkens een dansact.

Bekende acteurs
De lijst acteurs die de rollen vertolken is niet mis. We noemen een (piepjonge) Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Michiel Huisman. Extra leuk: de meeste van deze (inmiddels) bekende koppen hadden met Costa! hun eerste grote rol te pakken.

Fragment
De officiële trailer van Costa! is online niet te vinden, dus we moeten het doen met een fragment uit de film:

Advertentie - Lees hieronder verder