Zojuist verschenen: de trailer van Judas (serie over Astrid en Willem Holleeder)

Een nieuwe spannende serie à la Mocro Maffia

judas-rtl-4
Serie Judas

Maak je op voor een nieuwe dramaserie (wellicht een gevalletje Mocro Maffia) die vanaf 6 januari te zien is bij Videoland: Judas, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Astrid Holleeder. De trailer (onderaan te zien) belooft alvast al één ding: deze serie wordt spannend, heel spannend.

Net als in het boek, staat Astrid in de serie op het punt haar broer Willem Holleeder te verraden bij justitie. Met flashbacks wordt het verleden, de moeilijke jeugd van de Holleeders in de Jordaan, laten zien.

Verhaal
Astrid is anders dan haar broers (Willem en Gerard) en zus (Sonja) en probeert weg te komen van haar gewelddadige vader. Ze wordt alleen steeds meer opgeslokt door haar familie en steeds verder het criminele web van Willem Holleeder ingesleurd, dat begint bij de ontvoering van Freddy Heineken.

Cast
Astrid Holleeder wordt gespeeld door Rifka Lodeizen (Tonio, De 12 van Oldenheim) en Marit van Bohemen (Onderweg naar morgen, Voetbalvrouwen) kruipt in de huid van Sonja Holleeder. Om zich op die rol voor te bereiden bezocht Van Bohemen begin dit jaar een van de rechtszaken in de zwaar beveiligde rechtbankbunker in Amsterdam. Ze maakte daar met haar telefoon opnamen van Sonja's stem. Omdat dat niet mag, werd ze uit de rechtszaal verwijderd. Naderhand noemde ze haar actie ‘en enorme blunder’. Wie Willem Holleeder gaat spelen, wordt later bekend gemaakt.

Judas, geregisseerd door Joram Lürsen, wordt een zesdelige serie die bij Videoland verschijnt en wekelijks op RTL 4 wordt uitgezonden om 22:00 uur. Bekijk de trailer hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

The States
Astrid Holleeder publiceerde in 2016 onverwachts het boek Judas, waarin ze haar problematische leven met Willem Holleeder beschrijft. Het boek werd een gigantische bestseller en is inmiddels vertaald en ook te koop in de Verenigde Staten.

Zitting
De strafzaak tegen Holleeder is nog in volle gang. Twee Glamour-redacteuren bezochten afgelopen maart een van de zittingen. Benieuwd naar het verslag?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder