Expeditie Robinson in tweets: de halve finale

It's on like Donkey Kong

expeditie-robinson-in-tweets-halve-finale
Expeditie Robinson

Gisteravond was het zover. De halve finale van Expeditie Robinson. Gregory, Dominique, Laurie, Steven en Jan vechten voor die felbegeerde plekken in de finale. We zien drie proeven voorbij komen met drie winnaars: Gregory, Jan en Dominique zijn de finalisten van Expeditie Robinson 2018.

Het eerste duel dat plaatsvindt, is op Finalisteneiland. Gregory en Dominique moeten met hun benen in een hoek van 90 graden tegen een plank staan. Blijkt niet zo makkelijk te zijn.

Greg houdt het niet meer vol. En dus gaat hij verveeld aan zijn nagels peuteren. Psychologisch in de aanval gaan, noemen we dat.

Well played, Greg. Well played. Met zijn gezichtsuitdrukking verbergt hij zijn pijn. Doen we allemaal wel eens.Ook Do's uitdrukking tijdens het duel is maar al te bekend voor sommigen.

Gregory bemachtigt, tot ieders verbazing (waaronder die van hemzelf), de eerste plek in de finale. In de montagekamer van Expeditie Robinson waren ze duidelijk ook verbaasd.

Dan de halve finale. Potje touwtje trekken. Weer heel herkenbaar, vinden twitteraars.

Ondertussen komt Jan onder zijn steen vandaan om de halve finale-proef te doen.

En wat denk je? Hij wint nog ook. Eerlijk: die zagen we niet aankomen. Twitter explodeert met Jan-fans die hun geluk niet meer op kunnen. Begrijpen we best.

Nou ja, je hebt blije fans en je hebt dólblije fans..

Let maar op: Jan racet zó naar de eerste plek. Voor je het weet is hij de tweede bekende boer die Expeditie Robinson wint. Mark my words.

Twee finalisten zijn al binnen. Dominique, Laurie en Steven vechten voor de laatste plek in een uitgebreide proef. Maar eh, snappen ze de proef wel?

Van de knopen worden ze alle drie niet veel wijzer. Vooral Steven heeft moeite, merkt Dennis.

Jammer dat Corry Knopings ze niet een handje kan helpen.

Laurie heeft de knoopconstructie wel al door. Maar geen zorgen Steven en Dominique, Laurie komt niet eens in de búúrt van de finale. Letterlijk dan.

En, inderdaad, Dominique en Steven lopen even later toch weer gelijk op met Laurie. Ze maken alle drie een vuurtje, tot Dominique er plotsklaps met de winst vandoor gaat. Dus, de finaleplekken zijn voor Gregory, Jan en Dominique. Wie de winnaar wordt, zien we volgende week.

Advertentie - Lees hieronder verder