Boer Jan is de winnaar van Expeditie Robinson 2018

Had jij dit verwacht?

winnaar-finale-expeditie-robinson
Expeditie Robinson

De finale van Expeditie Robinson 2018 is een feit. De drie finalisten Gregory Sedoc, Jan Bronninkreef en Dominique Hazeleger streden tegen elkaar om de titel ‘Winnaar van Expeditie Robinson 2018’. Wie er met de hoofdprijs vandoor ging? Boer Jan!

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Live finale
De 53-jarige Jan uit Dijkerbroek is de tweede onbekende Nederlander op rij die Expeditie Robinson wint. Gisteravond vond de onthulling live plaats in de Ziggo Dome. Daar werd de finaleproef uitgezonden, waarin we Jan, Gregory en Dominique voor het laatst zagen strijden voor de winst.

Keep your head in the game
De finaleproef was – zoals dat hoort – de meest ingewikkelde en uitgebreide proef van het seizoen. Maar anders dan de eerdere finales, ging het dit keer minder om fysieke kracht en uithoudingsvermogen en meer om het gebruiken van je hersens.

De finaleproef

De finale begon met een puzzel in de vorm van een piramide, die op een andere tafel moest worden gelegd. Dat moest dan wel stuk voor stuk en een groter onderdeel mocht nooit bovenop een kleiner onderdeel geplaatst worden. Daarna konden er ‘kogels’ worden verdiend, onder andere door te hengelen met een zelfgemaakte hengel.

Bij het volgende onderdeel moesten de kandidaten (levende) dieren in kisten tellen en het aantal onthouden. Aangekomen bij een poort, probeerden de finalisten met een bamboestok een haak door een ringetje te krijgen, zodat de poort open ging. En ten slotte konden de cijfers van het juiste aantal dieren ingezet worden als gewichten (voor vijf kogels kreeg je één gewicht cadeau), zodat een toorts vrijkwam die de winnaar aan mocht steken.

Terugkijken
Benieuwd naar de finale? Je kunt de aflevering terugkijken op RTL XL of Videoland.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder