Expeditie Robinson in tweets: de grote finaleproef

't Spant erom, maar er kan maar één de winnaar zijn

finale-expeditie-robinson-in-tweets
Expeditie Robinson

Gisteren was het eindelijk zo ver: de finale van Expeditie Robinson 2018. De drie kandidaten die over zijn gebleven strijden nog één laatste keer in de proef der proeven. Gregory, Dominique en Jan gaan ervoor. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. En dat is Jan.

De finaleproef is, zoals we gewend zijn van Expeditie-finales, ingewikkeld. Letterlijk en figuurlijk. Je moet niet alleen vijf keer nadenken voor je de hele proef snapt (volgens mij begrijpen de kandidaten het niet eens helemaal), maar er staat ook nog eens een stellage van heb ik jou daar. Dat kan maar door één iemand gemaakt zijn.

Dat de proef ingewikkeld is, weet niemand beter dan Dominique. Eerst legt ze haar puzzel goed, maar precies op de verkeerde tafel. Daarna sprint ze pal langs de doosjes met kogels. Weet je zeker dat je in het goede programma zit, Do?

De live finale duurt maar en duurt maar. We raken ondertussen meer geïnvesteerd in de Go Tan-reclame dan in het programma zelf.

*In een Spongebob-stem* 'Drie uur later..'

De puzzel is gemaakt. De kogels verzameld. De dieren geteld. En de poort opengemaakt. Of ja, door Jan dan. Dominique en Gregory slagen er niet in de poort te openen. Jan verbaast vriend, vijand en zichzelf en slaagt erin als eerste de fakkel aan te steken. Hij is de winnaar van Expeditie Robinson, tot grote vreugde van velen.

Pieken op het juiste moment, heet dat. Vóór Jan de halve finale won, had hij nog geen proef gewonnen. Niemand stemde hem weg, omdat niemand hem als de grootste bedreiging zag. Tja, de kracht van een harde werker moet je nooit onderschatten, zo blijkt maar weer.

En om er nog zo'n cliché in te gooien: wie het laatst lacht, lacht het best.

Voor iedereen die dit niet zag aankomen: je had het kunnen weten. Het stond in de sterren geschreven. Of beter gezegd: in een Disney-script.

Dat was 'm dan. De laatste aflevering van dit seizoen. Laten we vooral niet vergeten dat dit ook de laatste keer is dat Dennis Weening het programma presenteert. Jan Versteegh vergeet hem in ieder geval niet.

Advertentie - Lees hieronder verder