'Bad Boy' Brody, dit is wat ik tegen jou en je opvallende persoonlijkheid wil zeggen

Voor iedereen die Ex On The Beach: Double Dutch volgt

bad-boy-brody-ex-on-the-beach-double-dutch
Ex On The Beach: Double Dutch

Ik geef het meteen toe: ik zit iedere zondagavond trouw voor de buis om Ex On The Beach: Double Dutch te kijken. En als ik een aflevering mis, kijk ik ‘m diezelfde week nog terug. Waarom? Drama, drama en nog meer drama, ik hou ervan.

Geen dag niet getwerkt..
Dit seizoen is al helemaal vermakelijk. Met Lena die iedere vijf minuten begint te twerken, Temptation Island-deelnemer Mezdi die de boel komt opschudden en allemaal alfamannen die constant (maar echt con-stant) over seks (lees: de grootte van hun eigen geslachtsdeel) praten.

Derde persoon
Allemaal leuk en aardig, maar er is één man waar ik het even over wil hebben: Brody. Die erop staat dat we hem Bad Boy Brody noemen, maar zelf de enige is die dat doet. Brody brengt haantjesgedrag tot een next level. Zijn uitspraken laten me de hoop in de mensheid (en mannen) bijna verliezen.

Who's boss?
Wat hij precies doet om mijn ongenoegen op te wekken? Je moet het even zien, om het te begrijpen. Hieronder een video waarin Brody (bij het eerste fragment) ruzie heeft met Lena.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De man van het huis
Lena vertelt hem dat ze niet bij hem wil slapen die nacht. Zijn reactie: “Ik zal je vertellen, ik ben de baas. Ik ben de baas hier. Ik ben de oudste hier. Jij bent de jongste, jij hebt niets te vertellen hier, ja? Is dat duidelijk? Wat denk jij wel niet? Wie denk jij dat je bent? Ik ben hier de fucking man, ja? Jij bent helemaal niemand.”

Ik ga hier 'bad' op
Nou, welkom in 1835. In één monoloog brengt Brody ons terug naar de tijd waarin mannen het voor het zeggen hadden. Waarin de man boven de vrouw stond. Waarin de man het huis leidde als een soort dictatuur. Als je dacht dat dit gedrag anno 2018 niet meer voorkomt, dan heb je het mis. Zie hier Brody als levend bewijs. Onacceptabel, als je het mij vraagt.

De diagnose
Ik besloot de kwestie ‘Bad Boy Brody’ voor te leggen aan een psychiater. Esther van Fenema reageert op Brody’s acties in de video. “Dit is heel gek gedrag. Het ziet eruit alsof hij zijn impulsen niet onder controle kan houden. Alsof hij niet in staat is om zijn gedrag te reguleren,” aldus de psychiater. “Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het gebruik van drugs of een stoornis. Ik ken hem niet, dus ik kan niet zo beoordelen wat er precies met hem aan de hand is.”

Ze vervolgt: “Er zijn sociale regels binnen onze maatschappij. De meeste mensen die psychisch in orde zijn, houden zich aan die regels. Hij doet dat niet. Hij houdt zich niet aan de maatschappelijke conventies. Zijn reactie hier is ongepast.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder