Zojuist verschenen: eerste beelden film 'Baantjer Het Begin'

Met wie heeft De Cock een affaire?

baantjer-het-begin
Still trailer Baantjer Het Begin

Het is al even bekend dat Baantjer terugkeert. Zowel op de buis (de serie wordt in een nieuw jasje gestoken) als op het witte doek (een speelfilm dus). Leuk nieuws: van de film zijn zojuist de eerste beelden verschenen.

Prinses Beatrix
Zoals de naam al doet vermoeden - 'Baantjer Het Begin' - zien we De Cock (Waldemar Torenstra) begin jaren '80 geplaatst worden op het politiestation in de Warmoestraat in Amsterdam. Hij maakt kennis met zijn nieuwe partner (Vledder), gespeeld door Tygo Gernandt, en samen stuiten ze op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix.

De Cock is verliefd
Maak je op voor veel rauwe beelden op De Wallen, plat Amsterdamse tongvallen en een nostalgisch jaren '80 sfeertje. En zien we nu goed dat De Cock een affaire heeft? In de trailer is alleen het gezicht van de vrouw met wie hij de lakens deelt nog niet goed te zien. Doe een gok!

Cast
Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt vertolken dus samen het iconische duo. Andere rollen zijn weggelegd voor Lisa Smit, Robert de Hoog, Fedja van Huêt, Jelka van Houten, Ruben van der Meer, Horace Cohen en Loes Luca.

'Baantjer Het Begin' wordt onder meer opgenomen in Schiedam, Leiden en Amsterdam.

Terug in de tijd
Het is alweer 22 (!) jaar geleden dat de eerste aflevering van Baantjer op televisie verscheen. De laatste aflevering was in 2006 te zien en nu, twaalf jaar later, komt er een vernieuwde serie en film.

Het idee om de serie een nieuw leven in te blazen kwam van de zoon (Peter Römer) en kleinzoon (Thijs Römer) van Piet Römer, de voormalige en inmiddels overleden de Cock.

De film verschijnt 18 april in de bioscoop. Daarna volgt de serie op RTL 4 en Videoland.

Benieuwd naar de trailer?

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder