Waylon valt uit tegen Jade in The Voice of Holland: “Ik ben echt fucking kwaad op jou”

De echte 'battle' vindt achter de schermen plaats

waylon-kwaad-jade-the-voice-of-holland
The Voice of Holland

Het leven van de coaches in The Voice of Holland gaat niet altijd over rozen. Dat merkte Waylon tijdens de tweede ronde van The Battles. In de aflevering van vrijdagavond zien we dat Waylon Jade PraiZe en Yentl Pool coacht, maar niet onder de indruk is van de ‘attitude’ van Jade.

Niet geoefend
De twee zangeressen laten hun versie van Blank Space van Taylor Swift voor het eerst op het podium aan Waylon horen. Hun coach is niet blij met het resultaat. “Hebben jullie samen gerepeteerd?” Yentl antwoordt van niet. De reden ligt bij Jade, die uitlegt dat ze druk bezig is geweest met eigen werk in de studio en veel in Engeland was.

Not good enough
Waylon vindt dit geen goede redenen: “Je doet mee met The Voice of Holland, dus dat betekent ook dat je daar tijd voor moet maken. Dat je even uit de studio moet komen en tijd voor haar [Yentl] moet maken. Want zij vindt het wel belangrijk en jij vindt het duidelijk niet belangrijk.”

De discussie
Even later lijkt te situatie geëscaleerd te zijn. Jade gaat met haar coach in discussie.

Waylon
: “Ik ben echt fucking kwaad op jou, weet je dat?!”
Jade
: “Zo veel mensen hebben niet met elkaar gerepeteerd.”
Waylon
: “Ik ben klaar met alle excuses die jij hebt. Je hebt geen idee wat voor een attitude jij met je meedraagt. Too much fucking attitude. Raak het verdomme kwijt, oké? Haal je bril af en laat de echte jij zien.”
Jade
: “Je zei eerst dat je de bril leuk vond?!”
Waylon
: “Ik vind de bril leuk als het ergens op slaat. Nu slaat het nergens op.”

Blank space
Jade stormt het gebouw uit en het lijkt er even op dat de battle al gestreden is nog vóór die begon. Ze besluit toch door te zetten en strijdt uiteindelijk tegen Yentl in The Battles. Het resultaat:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Een harde clash
Wanneer het optreden voorbij is, wendt Waylon zich tot Jade. “Als je voor me kiest als coach, dan ben ik een harde flikker. Als je niet meewerkt of als je naar mijn inzicht niet genoeg inzet toont, dan krijg je dat ook te horen. En dat kan een harde clash worden,” begint de coach.

Het spijt me
Hij vervolgt: “Daar kan ik ook sorry voor zeggen, want dat ging misschien iets te ver. Maar dat betekent ook dat ik daar met hart en met ziel in zit, dat moet je ook weten. Dus bij dezen mijn excuses.”

De keuze
Even later moet Waylon kiezen: gaat hij verder met Jade of met Yentl? Hij geeft het (verrassende) antwoord: “Een goede coach zegt waar het op staat. Een goede coach gaat een uitdaging zeker niet uit de weg, zelfs als dat af en toe problemen oplevert. Dus ik blijf strijden. En ik hoop jij ook, Jade.”

Ali B
Jade kan het (letterlijk) niet geloven: “Echt waar?! Je neemt me?” Ali B is het duidelijk niet eens met de keuze van Waylon. Hij besluit zijn ‘steal’ in te zetten bij Yentl, die zo nog even in het programma blijft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder