Bij nieuwe Netflix-film 'Bandersnatch' kun je zelf keuzes maken in het verhaal

Het blijkt een interactieve film te zijn

bandersnatch-interactieve-film-netflix
Netflix

Weet je nog dat we bekendmaakten dat Netflix dit jaar nog een Black Mirror-film uit zou brengen? Nou, Bandersnatch staat nu op de streamingdienst. Wat blijkt? Het is een interactieve film.

Het is aan jou

Wat dat betekent? Dat je zelf constant keuzes kunt maken voor het hoofdpersonage van de film. Jij bepaalt dus tot op zekere hoogte wat er gebeurt. Van welk ontbijt hij kiest tot aan zijn drugsgebruik: je hebt als kijker de touwtjes in handen.

Bandersnatch
De film speelt zich af in de jaren ’80. Stefan (gespeeld door Fionn Whitehead) is een programmeur die een computerspelletje maakt, genaamd Bandersnatch. Het spel is gebaseerd op een boek waarbij je zelf het verhaal construeert door keuzes te maken. Voor Stefan vervaagt de lijn tussen werkelijkheid en fictie. Het spel drijft hem (bijna) tot waanzin.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Your choice
Er gaat nu vast een belletje rinkelen bij degenen die vroeger de boeken van Carry Slee verslonden. In Lover of Loser, your choice kon je het verhaal ook zelf bepalen. Wanneer je wilde dat de hoofdpersoon niets deed, moest je naar pagina 30. Leek het je beter om actie te ondernemen, dan kon je verder lezen op pagina 50. Nou, zoiets belooft Bandersnatch ook te zijn. Maar dan met beeld. En véél enger.

Ontelbare uitkomsten
Er blijken ongeveer vijf globale eindes te zijn waar je op uit kunt komen. Maar op al die verschillende eindes zijn ook weer verschillende varianten. Het echte aantal eindscènes weten de makers niet eens.

Hoe werkt het?
Het interactieve element werkt op verschillende Android- en iOS-apparaten en browsers. Waar het sowieso níet op werkt, is Apple TV. Dat betekent niet dat je de film niet kunt kijken via Apple TV. Wanneer je geen keuze maakt (en dus niet klikt met je muis of afstandsbediening), dan kiest de film voor jou. De film duurt ongeveer 90 minuten, hoewel het minder lang duurt als je snel je keuzes maakt.

No going back
Er is één addertje onder het gras: je kunt de film niet terugspoelen of doorspoelen. Je zit vast aan de keuzes die je maakt. Voelen we hier nu een belangrijke levensles in, Netflix?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder