De grootste irritaties bij het kijken van films en series

Herkenbaar?

grootste-irritaties-films-series
Noel VasquezGetty Images

Ik heb in mijn 24 jaar op aarde al behoorlijk wat films en series gezien. Het is één van mijn favoriete bezigheden; mijn avondeten verorber ik terwijl ik een nieuwe serie bingewatch, mijn kater verwerk ik met een dagje films kijken en mijn beste vrienden sleep ik mee naar de bioscoop wanneer een nieuwe veelbelovende film verschijnt (lees: iedere woensdag).

Vind ik leuk. Toch heb ik ook wel eens momenten waarop ik een film of serie kijk en ik me groen en geel erger aan wat ik zie. Een aantal van die irritaties komen in zo veel films en series terug, dat ze het noemen waard zijn. Wedden dat je deze ergernissen herkent?

 1. Veiligheid, wat is dat?
  Mensen in films en series lijken niet zo bezig te zijn met veiligheid. Deuren hoeven niet op slot, ramen kunnen van buiten opengemaakt worden en gordijnen blijven gewoon open. Ook tijdens sexscènes. Neem nou Pretty Little Liars. De hoofdpersonen weten dat ze gestalkt worden door de moordenaar A., en toch lijkt het ze een goed idee om hun deuren, ramen en gordijnen open te laten. Grootste ergernis nummero 1.

 2. Doe-het-zelver
  Nog zo’n irritatie in de categorie roekeloos gedrag: in thrillers is er altijd wel een moment waarop één van de personages achter een groot geheim van een ander komt. Iemand maakt zich schuldig aan moord, ontvoering of iets anders sinisters. Er kunnen dan twee dingen gebeuren (die allebei evenveel irritatie bij mij opwekken).
  1). Degene die achter het geheim is gekomen besluit het te vertellen aan iemand, is onderweg naar diegene en wordt onderweg aangereden/ontvoerd/vermoord.
  2). Degene die achter het geheim is gekomen besluit de dader te confronteren. Oftewel: het personage gaat zelf – zonder het aan iemand te vertellen, zonder politie – naar de levensgevaarlijke crimineel toe. Om dan vervolgens alsnog vermoord te worden. Slim, hoor.

 3. Spontaan langskomen
  Iets wat alleen vaak in films (en in de tijd dat er nog geen telefoons waren) gebeurt: zonder van tevoren geappt of gebeld te hebben voor de deur staan. In het dagelijks leven gaan we nooit naar iemands huis om te kijken of diegene thuis is. We appen eerst of bellen even. Nou, in films en series staan er constant mensen voor de deur. Of ze verschijnen ineens in de woonkamer.

 4. Liefdesverklaring
  Deze vind je vooral bij romantische komedies. Aan het einde van de film vindt er altijd een liefdesverklaring plaats. En wanneer de een de ander dan vertelt dat hij/zij verliefd op diegene is, wordt er een monoloog afgestoken in de lengte van de gehele Harry Potter-reeks. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg doorgaans geen uitgebreide liefdesverklaringen. Eerder een ongemakkelijk ‘zijn we nu een stelletje’-gesprek.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder