Waarom iedere vrouw de serie Big Little Lies gezien moet hebben

Één miniserie, een gigantische stap voor vrouwen

Hair, Face, Blond, Hairstyle, Eyebrow, Hair coloring, Lip, Chin, Nose, Beauty,
Big Little Lies

In 2017 lanceerden Reese Witherspoon en Nicole Kidman de miniserie Big Little Lies. De dramaserie was zo’n succes (lees: 4 Golden Globes en 8 Emmy’s!) dat de makers besloten een tweede seizoen te maken.

Nicole Kidman verklapte recent de verschijningsdatum van seizoen 2.
De nieuwe afleveringen verschijnen in juni dit jaar. Mocht je het eerste seizoen van de serie nog niet gezien hebben: doe het alsnog! Een serie met een lach en een traan.

Met Big Little Lies wordt een belangrijke stap voor vrouwen gemaakt. Waarom? We geven je vijf belangrijke redenen.

 1. Vrouwen hebben de hoofdrol
  Big Little Lies heeft een sterrencast met vrouwelijke actrices die normaal gesproken alleen hoofdrollen in films aannemen. Voor een feministische miniserie maakten Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley en Zoë Kravitz graag een uitzondering. Reese en Nicole, die ook producenten zijn, kwamen op het idee voor deze miniserie doordat er volgens hen te weinig series met goede vrouwelijke hoofdrollen bestaan.

 2. Belangrijke thema’s
  De serie behandelt een hoop thema’s die (helaas) maar al te herkenbaar zijn voor veel vrouwen. Met als belangrijkste onderwerpen seksueel misbruik en huiselijk geweld. Het verhaal maakt duidelijk dat de verhoudingen tussen mannen en vrouwen nog steeds problematisch zijn. En dat we nog behoorlijk wat kilometers te maken hebben op de weg naar gelijkheid.

 3. Taboes bespreekbaar maken
  Over maatschappelijke thema’s gesproken; de makers zijn niet bang om taboes te bespreken. Er wordt ingezoomd op de gevolgen van seksueel misbruik. Bovendien laten ze de complexiteit van huiselijk geweld zien: de man die zijn vrouw mishandelt wordt niet weergegeven als ‘de duivel’. In de serie zie je (in eerste instantie) ook zijn goede kanten.

 4. Vrouwen zijn samen sterker
  Toegegeven: de serie zit vol onderlinge drama tussen vrouwen. Vetes, jaloezie, beschuldigingen; het komt allemaal voorbij. Maar als puntje bij paaltje komt, zetten de vrouwen hun verschillen opzij om voor elkaar op te komen en elkaar te beschermen.

 5. Moeders zijn niet perfect
  De serie laat zien dat moeders (net als iedereen) niet perfect zijn. Het ideaalbeeld van ‘de perfecte moeder’ wordt onderuitgehaald. Moeders maken fouten, weten niet altijd wat het beste voor hun kind is en maken niet altijd de juiste beslissingen. Oftewel: ze zijn net mensen.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder