Dit is de grote winnaar van de Golden Globes 2019

De prijzen zijn verdeeld

winnaar-golden-globes-2019
Kevin WinterGetty Images

Gisteravond vond voor de 76e keer de Golden Globes plaats. Acteurs, actrices, producenten en regisseurs verzamelden zich in Beverly Hills voor de uitreiking van de bekende film- en televisieawards. Verschillende celebrities gingen naar huis met een prijs, maar er is één grote winnaar van dit jaar: de film Bohemian Rhapsody.

Beste Drama
Bohemian Rhapsody
won in de categorie Beste Drama. De biografische film over Britse rockband Queen versloeg hiermee A Star Is Born, Black Panther, If Beale Street Could Talk en BlacKkKlansman.

De grote winnaar

De film haalde nog een Golden Globe binnen. Hoofdrolspeler Rami Malek ontving de award voor Beste Acteur Dramafilm voor zijn rol als zanger Freddie Mercury. Hij liet onder anderen Bradley Cooper en Willem Dafoe achter zich.

Rami Maleks speech

Bij het ophalen van zijn Golden Globe, bedankte Rami Malek Brian May en Roger Taylor. De twee bandleden van Queen hadden veel invloed op de film, waaraan ze hebben meegewerkt. Ook de overleden Freddie Mercury wordt genoemd: "Bedankt Freddie Mercury, voor de rol van mijn leven," speecht Rami. "Deze is voor jou, kanjer!"

Verwachte winnaar
De verwachte grote winnaar van dit jaar, A Star Is Born, sleepte één Golden Globe binnen. Lady Gaga won de prijs voor het Beste Nummer. Ze schreef de titelsong Shallow voor de film.

Beste Acteurs
De hoofdprijs voor Beste Actrice Dramafilm ging naar Glenn Close, die de hoofdrol in The Wife had. Christian Bale won in de categorie Beste Acteur Musical- of Comedyfilm voor zijn rol in Vice. De vrouwelijke variant van die prijs ging naar Olivia Colman, die in The Favourite speelde.

Series
Voor het geval je nog wat nieuw kijkvoer wil: The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story won de Golden Globe voor Beste Miniserie of Televisiefilm. De beste televisieseries van dit jaar zijn The Americans in de categorie Drama en The Kominsky Method in de categorie Comedy of Musical.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder