Hier gaan we dan, Molloten! Wie is de Mol? aflevering 1 in tweets

De eerste aflevering is een feit

wie-is-de-mol-aflevering-1-in-tweets
Wie is de Mol?

Molloten mogen weer aan de slag. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Wie is de Mol? is een feit. Zaterdagavond zagen we de kandidaten voor het eerst opdrachten uitvoeren in Colombia. Half Nederland keek mee en schreef daarover op Twitter. Hoog tijd voor de eerste aanwijzingen, opvallendheden en theorieën. O ja, en een hoop hilariteit, natuurlijk.

Etherdiscipline
Het vormt al jarenlang de basis van Wie is de Mol? en komt in zo ongeveer iedere aflevering voor: de portofoon. Toch gaat dit iedere keer mis. Nederlanders hebben een duidelijk gebrek aan portodiscipline – euhm, etherdiscipline, bedoelen we. Sorry, Ellie Lust.

Problemen
De porto is niet het enige waar de kandidaten deze aflevering moeite mee hebben. De laatste opdracht – je weet wel, die met fietsen, tabletschermen en enveloppen – verloopt nu niet bepaald vlekkeloos. Sommige kandidaten hadden misschien iets beter naar presentator Rik van de Westelaken moeten luisteren. Then again, wij begrijpen de opdracht zelf ook niet helemaal.


Dans maar
Een opdracht die niet rampzalig verliep (chapeau!) is de dansopdracht op het plein. Alle kandidaten wisten verrassend snel hun eigen danspartner uit de menigte te vissen. Of nou ja, bijna alle kandidaten dan.

Theorieën
Genoeg gegrapt. Tijd voor de aanwijzingen. Mocht je de eerste aflevering hebben gekeken zonder ook maar één hint te spotten; geen zorgen, Twitter staat nu al vol met theorieën. De nummer 1 verdachte: Niels. Om één simpele reden: de eerste letters van zijn beschrijving zijn M, O en L. Oftewel: Mol.Nog een aanwijzing die opvalt, staat op de groepsfoto. Een oplettende kijker zag het standbeeld achter de tien kandidaten, dat wijst. Trek je een rechte lijn vanuit de wijzende vinger van het Colombiaanse beeld, dan komt die uit op Merel.Een ander denkt dat de hint van deze aflevering niet in het beeld, maar in het geluid zit. Het Colombiaanse lied dat we horen zou worden gezongen door de zanger van Rundfunk. En laat Rick Paul nu net een rol hebben in het komische programma.Eerlijk is eerlijk; het is pas de eerste aflevering, dus we hebben nog geen idee wie de Mol is. We weten zelfs niet wie de Mol zeker níet is. Waar normaal gesproken een kandidaat naar huis moet omdat hij of zij de test het slechtst heeft gemaakt, mag deze aflevering iedereen blijven door de vrijstellingen.

Advertentie - Lees hieronder verder