De 16-jarige Shinshan ontroert jury en kijkers met dansoptreden in Holland’s Got Talent

Zijn dans is inmiddels trending op YouTube

shinshan-dans-hollands-got-talent
Holland's Got Talent

Het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent is officieel begonnen. Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van de talentenjacht te zien op RTL 4. De meest spraakmakende act van deze aflevering is zonder twijfel de 16-jarige Shinshan.

Moederliefde keer duizend

Shinshan (die eigenlijk Jean heet) betreedt het podium voor een (zoals hij het zelf noemt) ‘luchtige breakdans’-act. In het voorstelfilmpje vertelt hij dat zijn moeder veel voor hem betekent. “Ik heb moederliefde, maar dan keer duizend. Zo voelt het voor mij,” aldus Jean. “Ik denk dat onze band zo sterk is omdat mijn vader mij op vroege leeftijd heeft verlaten. Mijn ma heeft toen eigenlijk beide rollen over moeten nemen.”

Staande ovatie
De solodans die hij voor de juryleden in petto heeft, draagt Jean dan ook op aan zijn moeder. Zijn performance levert hem niet alleen een staande ovatie op van het publiek, maar ook van de juryleden Dan Karaty, Chantal Janzen, Paul de Leeuw en Angela Groothuizen.

Een artiest
Het commentaar van de juryleden is vol lof. Chantal begint: “Shinshan, ik ben blij dat je al een artiestennaam hebt. Want een artiest, dat word je. En geen kleintje. Heel mooi gedaan.” Paul doet er een schepje bovenop: “Ik ben een beetje emotioneel. Het is zo knap wat je doet.”

Favoriete solo
Maar het is Dan – nota bene de professionele danser – die het grootste compliment uitdeelt. “Ik probeer niet te lang te praten, maar ik kan dagenlang spreken over wat ik heb gezien. In alle jaren dat ik talentenjachten heb gedaan, als het om danssolo’s gaat, dit is één van mijn favorieten, die ik ooit heb gezien. Dat meen ik echt.”

Golden Buzzer
Angela maakt Shinshans dag nóg iets beter. Ze druk op ‘de Golden Buzzer’, de grote knop in het midden van de jurytafel, wat betekent dat Jean verzekerd is van een plek in de halve finale.

Het optreden
Benieuwd naar de dans van Shinshan? Bekijk 'm hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder