Hier kun je de documentaire over R. Kelly kijken

In 'Surviving R. Kelly' wordt een boekje opengedaan over de zanger

documentaire-r-kelly-misbruik-vrouwen
Earl Gibson IIIGetty Images

R. Kelly wordt al jaren beschuldigd van seksueel misbruik. De afgelopen jaren ontweek hij veroordelingen en celstraffen nog volledig. Dit keer lijkt het erop dat hij er niet zo makkelijk mee wegkomt. Dat komt door de nieuwe documentaire van BBC Three.

De documentaire kijken
In Surviving R. Kelly vertellen verschillende slachtoffers hoe ze lichamelijk, mentaal en seksueel misbruikt zijn door de zanger. De docu is uitgezonden in de Verenigde Staten en is nog niet uitgekomen op een Nederlandse streamingdienst of Nederlandse tv. Toch kun je ‘m al zien, via deze website.

Jonge vrouwen

De documentaire bestaat uit zes afleveringen. Er komen verschillende bekenden van Robert Sylvester Kelly (zoals de zanger echt heet) aan het woord, waaronder een voormalige vriend van de R&B-zanger. Volgens Lovell Jones is het algemeen bekend dat R. Kelly op jonge vrouwen valt. Op een after-party na een optreden moest Lovell naar eigen zeggen altijd voor R. Kelly op zoek moest naar vrouwen “die er jong uitzagen.”

Een engel en duivel
Verschillende slachtoffers van R. Kelly komen in de documentaire aan het woord. Één van de vrouwen beschrijft de zanger als twee personen: R. Kelly en Robert. Volgens haar is R. Kelly “een leuke, lachende, lieve gast.” En Robert is “de duivel”.

Muzikanten reageren
Collega’s uit de muziekindrustrie spreken zich ook uit over de wandaden van Robert. John Legend geeft in de documentaire zijn ongezouten mening. Op Twitter legt hij uit dat het voor hem geen keuze was. “Voor iedereen die me zegt dat ik moedig ben omdat ik in de documentaire verschijn: het voelde voor mij helemaal niet riskant. Ik geloof deze vrouwen en ik geef geen ene moer om de bescherming van een seriekinderverkrachter. Makkelijke keuze.”

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Snoer R. Kelly de mond
Twee vrouwen hebben een campagne opgezet tegen R. Kelly: #MuteRKelly. Oftewel: snoer R. Kelly de mond. Ze verzoeken iedereen in de muziekindustrie (platenlabels, streamingdiensten, concertzalen, fans, etc.) om in opstand te komen tegen Robert. Lady Gaga verwijderde de hit die ze in 2013 met R. Kelly maakte al van iTunes en alle andere streamingdiensten.

Wat jij zelf kunt doen? Ervoor zorgen dat R. Kelly uit je afspeellijsten verdwijnt, zijn muziek niet meer luisteren en mensen bewust maken van zijn wandaden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder