Willem Holleeder kijkt Judas (serie over zijn criminele leven) vanuit zijn cel

In de categorie 'opmerkelijke weetjes'

judas
Judas

Vanaf 6 januari kunnen we de spannende serie Judas eindelijk kijken bij Videoland en RTL 4. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller, geschreven door de zus van de Amsterdamse topcrimineel Willem Holleeder, Astrid. De serie laat het leven vol verraad en angst van de familie zien.

Vertolking van jezelf
Gisteren keken iets meer dan een miljoen kijkers naar de tweede aflevering van Judas op televisie. En wat blijkt? Willem Holleeder him self was één van die miljoen kijkers. Hij keek naar de serie over zijn eigen leven. Niet met een dekentje vanaf de bank. Wel vanuit zijn cel in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Ik vind het niks'
Dat liet hij vandaag in de rechtbank weten. Daarbij liet hij ook meteen merken wat hij ervan vond; niet veel soeps. Holleeder: "Het is een leugen. Ik ben in slaap gevallen."

Niet alleen vindt hij de afleveringen op zich slaapverwekkend en uit z'n verband getrokken, ook heeft hij - wederom - geen goed woord over voor zijn zus Astrid. "Astrid doet zich anders voor. Het gaat allemaal over hoe geweldig ze is. Zij maakt een heel verhaal, hoe geweldig en slim ze is, maar het is gewoon niet waar."

Tegensignaal
Volgens Holleeder is Astrid verre van geweldig, 'ze was zelfs het buitenbeetje van de familie'. Dat zijn zussen, Astrid en Sonja, in de serie samen een plan bedenken om Holleeder te ontmaskeren is volgens de 60-jarige crimineel dus ook onzin.

Peter
Er is één persoon voor wie de crimineel wél graag wakker blijft. "Ik ga vroeg naar bed, behalve als Peter bij Jinek zit, haha, dan blijf ik langer op." Met Peter bedoelt hij misdaadverslaggever Peter R. de Vries, de man die Astrid en Sonja hielp in het proces tegen Holleeder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder