The Ted Bundy Tapes op Netflix: een kijkje in het krankzinnige brein van een seriemoordenaar

De trailer van de documentaireserie is nu uit

ted-bundy-tapes-netflix
Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Zat je aan de buis (of aan de laptop of telefoon) gekluisterd bij de documentaireserie Making A Murderer en de dramaserie Mindhunter? Dan is het nieuwe project van Netflix misschien ook in jouw straatje. De streamingdienst maakte een documentaireserie over de bekendste seriemoordenaar van de Verenigde Staten: Ted Bundy.

Krankzinnig

In Conversations with a killer: The Ted Bundy Tapes krijgen we een kijkje in het (krankzinnige) brein van de seriemoordenaar Ted Bundy. Sterker nog, hij komt zelf aan het woord. In de gevangenis sprak de crimineel tapes in om zelf commentaar te geven op zijn wandaden.

Trailer
De documentaireserie verschijnt vanaf 24 januari op Netflix. De streamingdienst brengt nu al de trailer uit, waarvan je haren rechtovereind gaan staan.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Materiaal
In de serie komen recente interviews, archiefbeelden en geluidsopnames van Ted Bundy zelf voorbij. In de trailer wordt vooral de aandacht gelegd op de gemoedstoestand van de moordenaar, die door Netflix “de Jack the Ripper van de Verenigde Staten” wordt genoemd.

Gedachtegang
“Een moordenaar van dit type kiest zijn slachtoffer met een reden: bezit, controle, geweld,” horen we in de trailer. Een andere specialist legt uit: “Er was iets unieks aan het brein van Ted. Hij praatte in termen van ‘een stem’ in zijn hoofd. Deze stem zei dingen over vrouwen.”

Veroordeling
Ted Bundy werd in 1979 ter dood veroordeeld. Hij ontsnapte maar liefst twee keer uit de gevangenis. Destijds werd hij verdacht van meer dan 30 moorden in vijf Amerikaanse staten. In totaal wordt zijn slachtofferaantal nu op meer dan honderd vrouwen geschat. Uiteindelijk werd de doodstraf in 1989 uitgevoerd.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur