Sonja Holleeder voor het eerst aan het woord in nieuwe docu 'Moorddossier Holleeder'

Nu te zien bij Videoland!

Statue, Sculpture, Monument, Figurine, Classical sculpture, Angel, Art, Bronze sculpture, Bronze, Fictional character,
Unsplash

Willem Holleeder staat terecht voor zes moorden in de onderwereld. De strafzaak is momenteel niet alleen in de rechtbank in volle gang. Er is een boek (Judas), er is een serie (eveneens Judas, te zien bij RTL en Videoland) en vanaf vandaag is de documentaire van John van de Heuvel genaamd Moorddossier Holleeder te zien bij Videoland.

Sonja Holleeder
In deze docu spreekt Sonja Holleeder voor het eerst op beeld - vermomd wel - over haar leven met de in 2003 geliquideerde Cor van Hout en over de aanslagen die daarvóór op hem zijn gepleegd.

Nabestaanden
Sonja Holleeder is niet de enige nabestaande die centraal staat in de documentaire. Ook April van der Bijl, de dochter van Thomas van der Bijl, vertelt waarom zij ervan overtuigd is dat Willem Holleeder verantwoordelijk is voor de moord op haar vader. Verder reconstrueerde John van den Heuvel de betreffende liquidaties en sprak hij met nog meer nabestaanden en vrienden van de slachtoffers.

Inbraak
De misdaadverslaggever is ook zelf aan het woord over een inbraak bij hem thuis, die volgens John van den Heuvel is uitgevoerd in opdracht van Willem Holleeder. "In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden," aldus John over de docu.

Trailer
Het vijftig minuten durende 'Moorddossier Holleeder' staat vanaf vandaag - woensdag 23 januari - online bij Videoland. Bekijk hieronder alvast de trailer:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Judas
De serie Judas kun je nu zien bij Videoland en wekelijks bij RTL 4. Willem Holleeder volgt de reeks zelf ook vanuit zijn cel, maar is er niet bepaald over te spreken.

Rechtszaak
Glamour's Julia en Ilona zaten in maart 2018 op de publieke tribune van Holleeders zitting en schreven er een reportage over.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder