Michella Kox openhartig over mislukte borstverkleining bij louche plastisch chirurg

"Achteraf gezien had ik naar mijn voorgevoel moeten luisteren."


This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Michella Kox is niet vies van een beetje plastische chirurgie op z'n tijd. Ze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze de natuur soms een handje helpt. Dat dat ook wel eens gigantisch mis kan gaan, daar houden mensen eigenlijk geen rekening mee. Michella's verhaal bewijst maar weer dat 'goedkoop' ook duurkoop kan zijn, dat je altijd grondig onderzoek moet doen én je altijd je onderbuikgevoel moet volgen.

In de nieuwe Grazia doet Michella haar verhaal. Ze vertelt dat haar borstverkleining helemaal mis ging. "Achteraf gezien had ik naar mijn voorgevoel moeten luisteren en naar huis moeten gaan."

Veel afgevallen
De roddelkoningin kwam via via bij een kliniek terecht waar ze geholpen wilde worden. "Het prijskaartje was oké en ook hun referenties waren positief." Hoewel haar onderbuikgevoel haar anders vertelde, besloot ze zich toch bij de kliniek te laten opereren.

Erop terugkijkend, was dat een slechte beslissing. "Toen ik bij de kliniek aankwam, was er geen dokter. Ik vond dat heel raar en raakte in paniek. Diep van binnen voelde ik dat er iets niet goed zat. Achteraf gezien had ik naar dat voorgevoel moeten luisteren en naar huis moeten gaan."

Veel pijn
Volgens de realityster kreeg ze voorafgaand aan de operatie geen intakegesprek, ze werd meteen geopereerd. Naderhand werd ze zonder medicatie naar huis gestuurd 'om twee weken rust te houden'.

"Dat deed ik netjes," vertelt ze. Alleen na die twee weken ging ze zich niet beter, maar steeds slechter voelen. "Ik merkte dat er iets niet goed zat in mijn lijf en liep met rode, gloeiende wangen rond. Toen ik erachter kwam dat er een gaatje vormde in een van mijn borsten, waar iets wits uithing, gingen de alarmbellen pas echt rinkelen."

Michella nam contact op met haar arts. Ze kreeg te horen dat het bij haar genezingsproces hoorde. Alleen binnen een dag werd het kleine gaatje een gapend, drie dagen later lag haar hele borst open. "Er kwam bloed uit en viezigheid in alle kleuren van de regenboog. Maar mijn arts vond het nog steeds niet nodig om in te grijpen."

Dat 'advies' van haar arts eindigde voor Michella - en waarschijnlijk velen anderen - in een fiasco. "Mijn ene borst is dankzij de antibiotica redelijk hersteld, maar mijn andere borst is ernstig verminkt en zal nooit meer worden zoals 'ie was." Dat heeft zich geuit in vele jaren van onzekerheid. "Het heeft heel lang geduurd voordat ik mezelf weer naakt durfde te laten zien aan mijn vriend."

Wijze les
Michella bewijst maar weer dat achter elke grote mond een klein hartje en onzekerheid zit. Ze deelt haar verhaal omdat ze wil dat andere vrouwen zich beseffen dat plastische chirurgie gevaren met zich meebrengt. "We willen allemaal dat perfecte plaatje. Ik was ook nooit tevreden over mezelf, maar nu denk ik: het is goed zo."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder