De beste hints en aanwijzingen van Wie is de Mol? tot nu toe

Het antwoord komt steeds dichterbij

aanwijzingen-hints-wie-is-de-mol
Wie is de Mol?

Wie is de Mol? 2019 is in volle gang. Dat betekent dat onze Inspector Gadget-kwaliteiten weer naar boven mogen komen om de afleveringen van begin tot eind te ontleden. En dat Molloten hun hart weer kunnen ophalen met verborgen aanwijzingen, hints en theorieën over de identiteit van de Mol.

Glamour speurt iedere week het internet af naar de beste hints en aanwijzingen. We zetten de verdachten (inclusief argumenten) voor je op een rij.

Algemene aanwijzing
- Een grote hint waar we niet omheen kunnen: de leader. Was het je ook al opgevallen dat er in het intro-filmpje wel heel veel shots van enorme letters in het water zijn? In andere shots zien we de kandidaten, opdrachten en omgeving van Colombia.

Een Reddit-gebruiker denkt ontdekt te hebben waarom we zo vaak beelden van letters in het water zien. Volgens Annebeestje vormen de beginletters van de opdrachten die níet in de leader staan de woorden 'Mol is'. Daarna zien we een shot waarbij kandidaten op motoren rijden. Is de Mol degene die we op de motor zien? Of begint de naam van de mol met een 'm' van 'motor'?

Advertentie - Lees hieronder verder

Niels
- De titel van aflevering 6 is 'Uithalen'. Dit kan verwijzen naar Niels, die als zanger wel vaker met zijn stem uithaalt.

- In aflevering 5 ziet Niels geen enkele koker tijdens het abseilen, omdat hij (gespeeld?) bang is. Verwijst de titel van de aflevering, 'Verblindend', naar hem?

- Bij de beschrijving van Niels vormen de eerste letters van zijn beroep, beste eigenschap en waar hij tegenop zag samen ‘MOL’.

Merel
- Let er maar eens op: in alle afleveringen komen er shots voorbij van vogels. Is dit een verwijzing naar Merel, of proberen de makers ons op een dwaalspoor te zetten?

- In aflevering vier moeten de kandidaten per persoon het juiste balkon zien te vinden. Merels kamernummer eindigt op '13', zo blijkt uit de informatieve bordjes. De dertiende letter van het alfabet is de 'M', van Mol.

- In de derde aflevering heet een opdracht ‘Vlag uithangen’. Op een beeld zien we Merel die tussen het ophangen van kleding door een Colombiaanse vlag ophangt.

aanwijzingen-hints-wie-is-de-mol
Wie is de Mol?
Advertentie - Lees hieronder verder

- Op de eerste groepsfoto staat er een standbeeld achter de tien kandidaten, dat wijst. Trek je een rechte lijn vanuit de wijzende vinger van het Colombiaanse beeld, dan komt die uit op Merel.

Rick Paul
- De titel van aflevering 6, 'Uithalen', kan verwijzen naar Rick Paul. Hij haalde bij de opdracht 'Steentje Bijdragen' een joker tussen de stenen van het WIDM-logo uit.

- Wanneer presentator Rik in aflevering 5 uit een taxi stapt, is het nummer van die taxi 081. Rick Paul is geboren in 1981.

wie-is-de-mol-aanwijzingen-hints
Wie is de Mol?

- De aflevering begint steeds met Rick Paul die commentaar levert op de afvaller van de vorige keer. Is dit een hint dat Rick Paul in het programma een sleutelrol als Mol heeft?

- In de eerste aflevering zien we een enorme berg met de letters ‘GI’ erop. Verwijst dit naar het tv-programma Grote Improvisatieshow, waar Rick Paul regelmatig te zien is?

aanwijzingen-hints-wie-is-de-mol
Wie is de Mol?

Sinan
- Wanneer Sinan de test in aflevering 3 goed maakt, steekt hij zijn hand in het groene licht. We kennen natuurlijk allemaal de groene vingerafdruk van de Mol. Hint Sinan nu dat die vingerafdruk dit seizoen van hem is?

aanwijzingen-hints-wie-is-de-mol
Wie is de Mol?

Bronnen: De Mol Fansite, Wie is de Mol hints en Twitter

Advertentie - Lees hieronder verder