Het verlossende antwoord: zijn Cas en doventolk Wieke een setje?

Ze geven zelf antwoord op de prangende vraag

heel-holland-bakt-tent-cas-wieke-set-stel
Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt-deelnemer Cas Wolters (23) en zijn doventolk Wieke Romijnders (24) moesten vorig weekend de grote, witte HHB-tent verlaten. De publiekslieveling was helaas niet opgewassen tegen het bakgeweld van zijn medekandidaten.

Na zijn exit zitten HHB-kijkers nog wel met een prangende vraag. Wieke en Cas leken het zó goed te kunnen vinden in het programma dat het leek alsof ze meer dan een vriendschappelijke klik was. Oftewel: zijn de twee een stelletje?

Het antwoord op je vraag is...
In een interview met RTL Nieuws vertellen Cas en Wieke over hun ‘relatie’. En helaas, daarin wordt duidelijk dat Cupido er niet aan te pas is gekomen.

“Nee, we zijn geen setje én wonen ook niet samen,” aldus de 23-jarige bakker. “En we zijn ook niet verliefd,” vult Wieke hem aan.

Hoewel de twee dus geen setje zijn, hebben ze wel een goede vriendschap opgebouwd. “Cas nodigt me nu ook uit als mens, en niet meer als tolk,” vertelt Wieke.

Attention please
Cas werd een paar dagen na zijn geboorte zo goed als doof. Met zijn gehoorapparaat in beide oren kan hij wel iets horen, maar hij heeft in sommige situaties nog wel een doventolk nodig.

Hij vertelt dat het programma hier met een gepaste manier aandacht aan gaf. “Er werd niet heel erg de focus opgelegd, maar het werd ook niet genegeerd. Daar voelde ik me goed bij. En ik vond het heel leuk als André van Duin gebaren na ging doen. Dat deed hij echt goed,” aldus Cas.

Gebarentaal
Cas en Wieke hopen met hun deelname iets te betekenen voor anderen dove mensen. “Het zou zo mooi zijn als gebarentaal een officieel erkende taal wordt. Dat is het nu nog niet. Bijvoorbeeld op treinstations: hoe moeten doven de omroepberichten horen? En wat denk je van veel bedrijven? Die kun je alleen bellen. Er is al een boel veranderd, maar het kan nog beter,” aldus Wieke.

De bakker heeft nog een kritische tip voor RTL: “Ook bij jullie zender RTL: lang niet alle programma’s zijn ondertiteld. Dat zou beter kunnen.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder