Netflix-tip: waarom iedereen Sex Education moet kijken

Misschien nog wel leuker dan Gossip Girl

Sex Education seizoen 2
Sam Taylor

Je hebt ‘m vast en zeker al eens zien voorbijkomen: de serie Sex Education. Seizoen 2 komt er bijna aan (de officiële trailer is net uit). Op de redactie zijn we helemaal fan van de Netflix Original. Hieronder vijf redenen waarom jij de serie zo snel mogelijk moet bingen (en geloof ons, je hebt ‘m zo uitgekeken).

Serie over seks

Of we het nu willen toegeven of niet; we vinden seks allemaal héél interessant. Een serie zonder seks kan tegenwoordig bijna niet meer populair worden. En een serie met seks wordt des te meer bekeken (kijk maar naar Game of Thrones, dat succes zit ‘m echt niet alleen in de verhaallijn).

Nou, Sex Education zit – zoals de naam al doet vermoeden – vol met seks. En nee, het is geen seksuele voorlichting zoals je die op de middelbare school had. Juist niet. Het gaat over middelbare scholieren die problemen hebben binnen hun seksleven en daarover praten met één medestudent, die daar geld aan verdient. Wat zij niet weten is dat hij, Otis, zelf nul komma nul ervaring heeft op het gebied van liefde en seks.

Humor

Dat levert een hoop ongemakkelijkheid en droge humor op. Heerlijk, als je het ons vraagt. Het is zo’n serie die je niet wil kijken als je ouders naast je op de bank zitten. De serie is Brits en dat merk je meteen (want nogmaals: ongemakkelijk en droog!). Het ongemakkelijke deel van de serie heeft veel te maken met de hoofdpersoon, maar zie je ook terug in een paar andere personages (Lily het alienmeisje en ‘wil je op me klaarkomen’-Aimee, bijvoorbeeld).

Realistisch

Een belangrijk verschil met veel andere series; Sex Education voelt veel realistischer. De personages zijn niet die perfecte scholieren die eigenlijk model hadden moeten worden uit Amerikaanse series (we kijken naar jullie, Pretty Little Liars en Gossip Girl). In plaats daarvan zijn het echte mensen die je op een willekeurige middelbare school best wel eens tegen zou kunnen komen.

Onbekende acteurs

Dit hangt een beetje samen met de realistische personages; de acteurs (die we op een rij hebben gezet) waren tot nu toe nog niet bekend. Zo weet je zeker dat de serie niet (alleen) succesvol is omdat er grote namen in spelen. De serie moet het hebben van een goed verhaal, goede personages en acteurs, en dat is in het geval van Sex Education meer dan genoeg.

Doorbreekt taboes rondom seks

Misschien wel het belangrijkste argument als het om deze serie gaat: Sex Education trekt zich helemaal niets aan van taboes. Daardoor worden er – voor mannen én vrouwen – belangrijke onderwerpen aangekaart.

Een paar voorbeelden van wat je zoal ziet: mannen en vrouwen die niet kunnen klaarkomen; vrouwen die te veel gericht zijn op wat de man wil tijdens seks, maar zelf niet weten wat ze fijn vinden; mannen die onzeker zijn over de grootte van hun penis; vrouwen die onzeker zijn over het uiterlijk van hun vagina, noem maar op.

Oftewel: onderwerpen die in real life nog veel te weinig besproken worden. Hoog tijd om daar iets aan te doen, dus. Sex Education (kijken) is al een goed begin.

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Cultuur