Netflix-tip: waarom iedereen Sex Education moet kijken

Misschien nog wel leuker dan Gossip Girl

sex-education-netflix-tip
Sex Education

Je hebt ‘m vast en zeker al eens zien voorbijkomen: de nieuwe serie Sex Education. De afleveringen staan pas sinds kort op Netflix, maar zijn nu al veelbesproken. Op de redactie zijn we helemaal fan van de Netflix Original. Hieronder vijf redenen waarom jij de serie zo snel mogelijk moet bingen (en geloof ons, je hebt ‘m zo uitgekeken).

 1. Het lievelingsonderwerp van velen
  Of we het nu toegeven of niet; we vinden sex allemaal héél interessant. Een serie zonder sex kan tegenwoordig bijna niet meer populair worden. En een serie met sex wordt des te meer bekeken (kijk maar naar Game of Thrones, dat succes zit ‘m echt niet alleen in de verhaallijn).

  Nou, Sex Education zit – zoals de naam al doet vermoeden – vol met sex. En nee, het is geen seksuele voorlichting zoals je die op de middelbare school had. Juist niet. Het gaat over middelbare scholieren die problemen hebben binnen hun sexleven en daarover praten met één medestudent, die daar geld aan verdient. Wat zij niet weten is dat hij, Otis, zelf nul komma nul ervaring heeft op het gebied van sex.

 2. Lekker droog
  Dat levert een hoop ongemakkelijkheid en droge humor op. Heerlijk, als je het ons vraagt. Het is zo’n serie die je niet wil kijken als je ouders naast je op de bank zitten. De serie is Brits en dat merk je meteen (want nogmaals: ongemakkelijk en droog!). Het ongemakkelijke deel van de serie heeft veel te maken met de hoofdpersoon, maar zie je ook terug in een paar andere personages (lees: Lily het alienmeisje en ‘wil je op me klaarkomen’-Aimee).

 3. Realistische personages
  Een belangrijk verschil met veel andere series; Sex Education voelt veel realistischer. De personages zijn niet die perfecte scholieren die eigenlijk model hadden moeten worden uit Amerikaanse series (we kijken naar jullie, Pretty Little Liars en Gossip Girl). In plaats daarvan zijn het echte mensen die je op een willekeurige middelbare school best wel eens tegen zou kunnen komen.

 4. Onbekende acteurs
  Dit hangt een beetje samen met de realistische personages; de acteurs (die we op een rij hebben gezet) waren tot nu toe nog niet bekend. Zo weet je zeker dat de serie niet (alleen) succesvol is omdat er grote namen in spelen. De serie moet het hebben van een goed verhaal, goede personages en acteurs, en dat is in het geval van Sex Education meer dan genoeg.

 5. Doorbreekt taboes
  Misschien wel het belangrijkste argument als het om deze serie gaat: Sex Education trekt zich helemaal niets aan van taboes. Daardoor worden er – voor mannen én vrouwen – belangrijke onderwerpen aangekaart.

  Een paar voorbeelden van wat je zoal ziet: mannen en vrouwen die niet kunnen klaarkomen; vrouwen die te veel gericht zijn op wat de man wil tijdens sex, maar zelf niet weten wat ze fijn vinden; mannen die onzeker zijn over de grootte van hun penis; vrouwen die onzeker zijn over het uiterlijk van hun vagina, noem maar op.

  Oftewel: onderwerpen die in real life nog veel te weinig besproken worden. Hoog tijd om daar iets aan te doen, dus. Sex Education (kijken) is al een goed begin.
  Advertentie - Lees hieronder verder