Eerste beelden docu 'Leaving Neverland' over kindermisbruik Michael Jackson

De film wordt binnenkort in Nederland uitgezonden

 
Phil WalterGetty Images

'Over de doden niets dan goeds' gaat niet op in de documentaire over Michael Jackson, 'Leaving Neverland', die in première ging op het Sundance Film Festival en sindsdien veel stof doet opwaaien. Van kijkers en recensenten tot de Jackson-familie: iedereen vindt iets van het verhaal dat centraal staat in de docu; het vermeende kindermisbruik van The King of Pop. De docu wordt 3 maart uitgezonden in Nederland, nu zijn alvast de eerste beelden opgedoken, te bekijken onderaan het artikel.

Beeldmateriaal
De vier uur durende film draait om Michael Jackson en twee mannen van eind dertig die hem beschuldigen van seksueel misbruik toen ze zo'n zeven en acht jaar oud waren. Er worden verhalen, foto's en video's getoond van de tijd die de jongens hebben doorgebracht met Michael Jackson.

Wade en James
Wade Robson, vandaag de dag choreograaf van onder anderen Britney Spears, won op zijn vijfde een danswedstrijd georganiseerd door Jackson en kwam zo in contact met de wereldster. James Safechuck leerde Michael op achtjarige leeftijd kennen tijdens een Pepsi-reclame waarin beiden speelden.

Reisjes
Sindsdien had Michael alles voor hen over om hun carrière van de grond te krijgen. “Hij hielp me enorm met mijn carrière en mijn creativiteit. Maar hij heeft me zeven jaar seksueel gemolesteerd." De jongens gingen met hun families erbij op reis met Michael en verbleven vaak in de villa's van de zanger. We horen je denken: de ouders waren erbij, dus wat kan er gebeurd zijn?

In de film komt naar voren dat Michael er slim voor zorgde dat de ouders in aparte kamers of gastverblijven sliepen. Ook de ouders zelf komen aan het woord over hoe het heeft kunnen gebeuren.

Misbruik
De heren vertellen beiden tot in detail hoe Michael hen seksueel misbruikte. Knuffelen, masturbatie, orale seks, anale seks.

Huwelijk
Ook 'trouwde' Safechuck met Jackson toen hij tien was. “Er was een ceremonie, waarin hij me een mooie diamanten ring gaf. Hij gaf me vaak juwelen in ruil voor seks," zegt Safechuck in de film en laat daarbij het kistje met sieraden zien.

Ontkent
Wade Robson heeft in het verleden in de talkshow van Jimmy Kimmel echter ontkent misbruikt te zijn door de zanger. Ook ontkende hij het tijdens het proces van de 13-jarige Gavin Arvizo. Nu, in de docu, zo zegt hij, wil hij eindelijk eerlijk zijn.

Reacties
De reacties op de film van regisseur Dan Reed zijn verdeeld. Recensenten vinden de "horrorverhalen" die verteld worden expliciet en geloofwaardig, sommige kijkers geloven ook niet meer langer in de onschuld van Jackson, andere kijkers liepen de zaal weer uit omdat ze de beschuldigingen niet vonden kunnen, ook stonden er boze fans op straat de film te boycotten.

Jackson familie
De familie van Michael Jackson haalt in een statement flink uit naar de docu-makers. "Openbare lynchpartij," klinkt het. Naar verluidt hebben Jacksons moeder, zijn kinderen en broers en zussen meerdere advocaten ingeschakeld.

Eerste beelden

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Waar te zien?
Leaving Neverland wordt 8 maart uitgezonden bij de VPRO op NPO 3.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder