Team Lil' Kleine over hun coach: 'Van tevoren denk je wel: oh, hoe zal hij in het echt zijn?’

Glamour sprak de overgebleven kandidaten van Team Lil' Kleine die een boekje opendoen over hun coach

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Afgelopen vrijdag ging de eerste liveshow van The voice of Holland van start. Seizoen 9 alweer, met Lil' Kleine als nieuweling en ‘broekie’ van de vier coaches.

Tijdens de blind auditions beloofde hij de kandidaten gouden bergen, auto’s en eeuwige roem in ruil voor een plek in zijn team. Op weg naar de liveshows sprak Glamour de overgebleven kandidaten van Team Lil' Kleine. We waren toch wel benieuwd; maakt Kleine zijn beloftes waar?

Klein van stuk, groot van uitspraken
Helaas was Talita's vertolking van Sam Smiths Like I Can niet genoeg om door te gaan naar de tweede liveshow. Ondanks haar exit, heeft ze genoten van haar deelname en coach.

Dat Kimberly, Talita en Quido fan zijn van hun coach, wordt in één oogopslag duidelijk. In een zwarte hoodie met groot ‘Team Lil Kleine’ erop bedrukt, komen de drie kandidaten van, hoe toevallig, team Lil Kleine de kamer binnen gelopen. Een cadeautje van Lil Kleine, dacht ik. Maar nee hoor: “Dit hebben we zelf bedacht. Quido heeft het ontwerp gemaakt.”

Op de vraag hoe de rapper is, zijn ze eensgezind. “Kleine is een super leuke coach.” Quido legt uit: “Hij stimuleert ons om te doen waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. Hij helpt ons met onze uitstraling, hoe we op het podium staan, welk liedje we kunnen zingen.”

Kimberly: “Je kent hem natuurlijk niet, dus van tevoren denk je wel van ‘oh, hoe zal hij in het echt zijn?’. Maar eigenlijk vind ik hem gewoon heel chill en lief. Als we hem backstage zien, is hij eigenlijk meer een soort vriend dan een coach. Dat komt natuurlijk ook omdat hij zo jong is, net als wij. Hij bemoeit zich wel met ons, maar niet op een irritante manier. Het is een hele relaxte sfeer met elkaar.”

Hoe coacht Kleine?
Als debutant in The Voice had Lil Kleine natuurlijk nog geen coachingservaring. Daarnaast is het een rapper, geen zanger. Dat maakte voor Kimberly, Talita en Quido niet uit. “Het is natuurlijk een rapper die in de jury zit. Hij kan niet zingen, dat verwachten we ook niet van hem. Hij coacht ons vooral op zelfverzekerdheid en podiumervaring, dingen waar hij zelf veel ervaring in heeft en veel mee heeft bereikt. Hij zorgt ervoor dat we comfortabel op het podium staan. Als hij merkt dat we zenuwachtig zijn en het even niet meer weten, komt hij echt naar ons toe om ons moed in te spreken,” aldus Talita.

Ondanks dat Kimberly al bekend is met talentenjachten blijft het spannend, vertelt ze. “Alle optredens komen online, waar het voor altijd blijft staan. Je kunt het nooit meer opnieuw doen. Je krijgt maar een kans. Er hangt zoveel van af.” Daar heeft Quido ook nog wel wat over te zeggen: “En dan is dit ook nog de Champions League van de talentenshows. The Voice is wel hét programma om te laten zien dat je een serieuze artiest bent. “

Het zwarte gat
Kortom; de druk is hoog om goed te presteren. En als je dan goed presteert, is het alsnog niet zeker of je de top behaalt. The Voice is een mooie springplank, maar daarna moet je het als artiest toch echt zelf waarmaken, zo benadrukte Waylon afgelopen week in een interview.

Kimberly is daarvan het levende bewijs. Zij deed in 2016 mee aan Idols. Ze werd tweede. Haar optredens werden honderdduizenden keren bekeken op YouTube. Ze leek een glansrijke carrière voor zich te hebben. En toch besloot ze weer mee te doen aan een talentenshow.

“Ik deed eigenlijk heel onbezonnen en onvoorbereid mee aan Idols. Ik dacht gewoon; oh leuk, dit gaan we doen. En toen werd ik ineens tweede… Het is een heel afgezaagd verhaal, maar als runner up denk je echt ‘omg, wat nu?’. Dat ging niet zoals ik wilde. Ik weet nu in ieder geval heel goed hoe ik het níet moet doen.” De zangeres had eigenlijk geen idee waar ze mee bezig was. “Ik wist totaal niet waar ik moest beginnen en de tijd verstreek.”

Hoe ze het dan wel moet doen? Daar heeft ze nu een strak plan voor klaar liggen. “The Voice is sowieso een ander verhaal. Het wordt veel beter bekeken dus dat is al een voordeel. Verder ben ik veel beter voorbereid. Ik heb nu een management, ben gaan schrijven, heb liedjes klaarliggen. Ik ken mezelf nu heel goed en weet wat voor artiest ik wil zijn. Als ik er nu uit vlieg, maakt niet meer uit wanneer, dan zeg ik; let’s go. Ik weet nu hoe belangrijk die tijd erna is.”

Lil’ Kleine is de baas van ons kersverse maartnummer, dat niet één, niet twee, maar drie verschillende covers heeft. Voor de limited-edition cover met handtekening ren je naar Ako, want op is op. Ben je een echte fan en wil je de speciale zwart-wit-editie? De eerste 100 nieuwe abonnees krijgen ‘m toegestuurd. Dit geldt alleen op het Glamour-abonnement + Fresh 'n Rebel bluetooth-speaker.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder