De grote winnaars van de Oscars 2019

And the Oscar goes to..

lady-gaga-award-oscars-2019
Steve GranitzGetty Images

Zondag was het weer tijd voor de meest prestigieuze film awards ter wereld: de Oscars. Alle bekende acteurs, regisseurs en scriptschrijvers waren te vinden in Los Angeles. Benieuwd wie er met welke award vandoor ging? We zetten de grote winnaars voor je op een rij.

Beste film

De grote winnaar van de Oscars is Green Book. De biografische roadmovie wint de Oscar voor Beste film en laat daarmee kaskrakers als A Star Is Born, Bohemian Rhapsody en Black Panther achter zich.

Beste vrouwelijke hoofdrol

De acteur die de award voor beste vrouwelijke hoofdrolspeler te pakken heeft, is Olivia Colman. Zij speelde de rol van Queen Anne in het Iers-Brits-Amerikaans kostuumdrama The Favourite.

Beste mannelijke hoofdrol

De award voor de beste acteerprestatie van een man gaat naar Rami Malek. Hij vertolkte de rol van Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody, de biografische film over rockband Queen.

Beste regie

De Mexicaanse filmregisseur Alfonso Cuarón won de Oscar voor Beste regie. Hij regisseerde de dramafilm Roma, die ook genomineerd werd voor de categorie Beste film.

Beste originele nummer

Stiekem vermoedden we het al; de Oscar voor Beste originele nummer gaat naar Lady Gaga. Zij schreef de hit Shallow voor A Star Is Born. Tijdens de Oscars zong de zangeres Shallow samen met haar tegenspeler Bradley Cooper.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder