Cast Sex Education legt uit waarom we moeten stoppen met bijnamen voor onze vagina

Geen poes, punani of flamoes meer

Sex-education
Sex Education

Dat Sex Education anders is dan andere series, is wel duidelijk. De Netflix-original doorbreekt veel taboes en ook de cast heeft een sterke mening. In een recent interview aan Glamour UK vertellen de acteurs waarom we moeten stoppen met bijnamen voor onze vagina's.

Aimee
Aimee-Lou Wood speelt in de serie Aimee Gibbs. De 23-jarige actrice is sinds haar rol anders over haar vagina gaan praten: "Sinds de show is uitgezonden heb ik meer dan ooit het woord vagina gebruikt. Ik denk dat het belangrijk is dat we het woord niet schuwen. We moeten het omarmen, onze vagina sterker maken en jongens positiever over vrouwen laten praten. Als ik kinderen heb, zou ik het nooit toelaten dat ze hun vagina naar dieren vernoemen - dat is waar het probleem begint."

Ncuti
Eric Effiong wordt in de serie gespeeld door de 26-jarige Ncuti Gatwa. De acteur is het helemaal met Aimee eens: "Mannen moeten zich meer met vrouwen verbinden, ze moeten meer empowering labels gebruiken om vrouwen te beschrijven - dat begint met het woord vagina."

T-shirt
Het blijft niet alleen bij een interview. De cast heeft samen met ontwerper Henry Holland een exclusief T-shirt uitgebracht. Hierop staat de tekst "Self Love: It's my vagina", waarmee de cast het vagina-taboe wil doorbreken. Als je het aan ons vraagt maar er nog een woord toegevoegd woorden aan het woordenboek: kut of kutje. Ook zo'n woord die we schuwen. Let's claim is, het is onze vagina of kut. En it's beautiful.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder