Kijktip: nieuwe waargebeurde thriller-serie Dirty John op Netflix

Lijkt op de serie 'You', maar dan realistisch

dirty-john-true-crime-serie-netflix
Dirty John

Netflix is on a roll. De streamingdienst levert aan de lopende band nieuwe series en films die de moeite waard zijn. Dit keer gaat het om Dirty John, een true crime serie à la You: vermakelijk en extreem creepy tegelijkertijd. Wat het nog een tikkie enger maakt: Dirty John is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Dirty, filthy John
De serie is afgeleid van de gelijknamige podcast van de Los Angeles Times. De zesdelige podcast vertelt het verhaal van een criminele meesteroplichter, John Meehan.

Waargebeurd
Hij verleidde de rijke Debra Newell en trouwde na een paar weken al met haar – zonder huwelijksvoorwaarden. Hij manipuleerde haar met leugens en zorgde er langzaam maar zeker voor dat ze niemand meer had behalve hem. Het lijkt misschien een thriller, maar alles is echt gebeurd.

Cast
In de nieuwe Netflix Original wordt hetzelfde verhaal verteld, hetzij af en toe iets dramatischer. De rol van Debra is voor Connie Britton (bekend van Nashville en American Horror Story). Eric Bana (Hulk, Troy) speelt John, die niet voor niets de bijnaam ‘Dirty John’ heeft.

Julia Garner
(Ozark, The Perks of Being a Wallflower) en Juno Temple (Wild Child) spelen de twee dochters van Debra, Terra en Veronica. Zij vermoedden al vanaf het begin dat John niet te vertrouwen is en gingen op onderzoek uit.

Trailer
Benieuwd naar de trailer van Dirty John? Bekijk ‘m hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Documentaire
Voor het geval je nog meer in het waargebeurde verhaal van John Meehan wil duiken; er staat ook een documentaire over de oplichter op Netflix. In Dirty John: The Dirty Truth vertellen slachtoffers, voormalige vrienden en politierechercheurs over de crimineel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder