De belangrijkste aanwijzingen van de Mol van hele seizoen Wie is de Mol? op een rij

We hadden het al die tijd kunnen weten

wie-is-de-mol-merel-niels-sarah
Wie is de Mol?

Het hoge woord is eruit. Het 19e seizoen van Wie is de Mol? is voorbij. De Mol is onthuld. De persoon die drie weken lang de boel saboteerde en zorgde voor de laagste pot tot nu toe? Merel Westrik.

Het hele seizoen door gaven de makers en Merel zelf aanwijzingen over de identiteit van de Mol. De puzzelstukken vallen nu (letterlijk, want leader) in elkaar. Benieuwd welke hints in de richting van Merel wezen (weer letterlijk, want standbeeld)? We zetten de belangrijke aanwijzingen op een rij.

1. Mol is IV
De allergrootste hint was te bespeuren in de leader. Iedere aflevering werd er één opdracht vervangen door Colombiaanse mannen die puzzelstukken over water sleepten. Neem je de eerste letters van die vervangen opdrachten, dan krijg je de zin ‘Mol is IV.’ Oftewel: Mol is 4. Merel is de vierde persoon in de leader. Én de enorme puzzelstukken vormen samen een portret van Merel.

2. Orange is the new green
Bij de bananenopdracht in aflevering 7 staat Merel bij het groene tussenstation. En we weten allemaal dat groen de kleur van de Mol is.. Bovendien is dat juist het station met de meeste oranje bananentrossen – de enige kleur waar geld te vinden was. De Mol zorgde ervoor dat vier van die trossen spoorloos verdwenen.

wie-is-de-mol-aanwijzing-merel-groen
Wie is de Mol?

3. Merel's like a bird
In alle afleveringen werden we platgegooid met shots van vogels. Een duidelijke verwijzing naar de Mol, wiens naam gelijk is aan een vogelsoort.

4. Nummer 13
In aflevering vier moesten de kandidaten per persoon het juiste balkon zien te vinden. Merels kamernummer eindigde op '13', zo bleek uit de informatieve bordjes. De dertiende letter van het alfabet is de 'M', van Mol. En van Merel.

5. 24k Magic in the air
In de negende aflevering hoorde je tijdens de DJ-opdracht nummers tussen het dj’en door. Dat waren 24k Magic, I’m Coming Out, Vision of Love en Ride With Me. Neem je per lied de eerste letter van het laatste woord, dan krijg je: Mol M. Bovendien worden de guilty pleasures van Niels en Sarah wél afgespeeld, maar die van Merel niet. De reden, volgens WIDM: “Een mol houdt zijn pleziertjes liever geheim.”

6. Hang de vlag uit
In de derde aflevering heet een opdracht ‘Vlag uithangen’. Op een beeld zagen we Merel die tussen het ophangen van kleding door daadwerkelijk een Colombiaanse vlag ophing.

wie-is-de-mol-merel-vlag
Wie is de Mol?

7. Een stapelgekke Mol
Aflevering 3 heet ‘Niet Gered’. Dat is een anagram voor ‘drie tegen’. De Mol verloor in de opdracht Stapelgek drie jokers aan Evelien. Drie tegen nul, dus. Nog een letterlijke aanwijzing in de Jenga opdracht: de ‘stapelgekke’ Merel hield blokjes met het Mol-logo voor haar hoofd. “Je zou bijna denken dat het een aanwijzing is,” zei de Mol gedurfd.

8. Een letterlijke (aan)wijzing
Op de eerste groepsfoto staat er een standbeeld achter de tien kandidaten, dat wijst. Trek je een rechte lijn vanuit de wijzende vinger van het Colombiaanse beeld, dan komt die uit op Merel.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder