Eindelijk: Marvel brengt een film uit met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol

Dat werd hoog tijd

captain-marvel-vrouwelijke-superheld
Captain Marvel

We zagen ze de afgelopen jaren allemaal voorbijkomen: Spider-Man, Thor, Ant-Man, The Hulk, Captain America, Iron Man, noem maar op. Ze hebben twee dingen gemeen: het zijn allemaal superhelden én allemaal mannen.

Marvel
blijft aan de lopende band kaskrakers produceren met mannen in de hoofdrol. In 2019 gooit het entertainmentbedrijf het roer eindelijk om. De eerste Marvel-superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol is hier en dat werd hoog tijd.

Nu in de bioscoop
We hebben het over Captain Marvel, de film die afgelopen weekend tijdens International Women’s Day – hoe toepasselijk – voor het eerst in de bioscopen verscheen. De film werd in 2014 al aangekondigd en is nu al een enorm succes.

Inmens populair
Captain Marvel scoort in de eerste dagen al beter dan alle andere Marvel-films, meldt NOS. De opbrengst van afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag was ruim 400 miljoen euro. De enige kaskraker die het beter deed in het eerste weekend, is Avengers: Infinity War.

Het verhaal
Captain Marvel is gebaseerd op een personage uit de Marvel Comics, Carol Danvers. Carol (gespeeld door Brie Larson) is een piloot die in de Amerikaanse luchtmacht vliegt bij de geheime unit Starforce. Tijdens een missie verandert haar DNA, waardoor ze bovennatuurlijke krachten krijgt. Als superheld probeert ze de bekende bad guy Talos – die de aarde wil overnemen – te stoppen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder