Nicole Kidman levert kritiek op vrouwelijke actiehelden

Ze slaat de spijker op z’n kop

nicole-kidman-actrice-film
James DevaneyGetty Images

Nicole Kidman heeft iets te zeggen over de huidige filmmaatschappij. In het bijzonder over actiefilms waarin vrouwen een rol krijgen. De actrice vindt het vervelend dat vrouwelijke actiehelden altijd weergegeven worden als ‘sexy helden’, zo vertelt ze aan The Guardian.

Sexy helden
“Vaak zie je in actiefilms dat de vrouwen er prachtig uit moeten zien, bad-ass moeten zijn, met geweren moeten schieten en hoge trappen moeten uitdelen terwijl ze lippenstift op hebben en slank zijn,” vertelt de 51-jarige actrice. Ze doelt op Hollywood’s bekende sexy helden. Denk aan Lara Croft, Charlie’s Angels, Jane Smith (van Mr. & Mrs. Smith), en ga zo maar door.

Rauw en authentiek
Niet heel realistisch, vindt Nicole. Met haar rol in de film Destroyer probeert ze een tegengeluid te bieden. “Dit is rauw en authentiek,” legt de actrice uit. Ze speelt de hoofdrol van Erin Bell, een politiedetective die precies dat is: een realistische politiedetective.

Een nieuwe actieheld
“Het is heel nieuw op zo veel zendtijd te geven aan een vrouw die er zo uitziet, die zich zo gedraagt, die geplaagd wordt door schaamte en boosheid en woede en razernij, maar die ook een moeder is – en een slechte moeder,” aldus Nicole Kidman.

Toekomst
Met haar rol in Destroyer probeert de actrice het pad vrij te maken voor de volgende generatie. “Ik ben de ontvanger van andere vrouwen die ervoor gezorgd hebben dat ik in deze positie kan staan,” aldus Nicole. En precies dat wil zij ook doen voor haar opvolgers.

Trailer
Benieuwd naar Nicole Kidmans rol in Destroyer? Hieronder zie je de trailer:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder