Waarom je de Belgische variant van Wie Is De Mol? moet kijken

Langere afleveringen, onbekende deelnemers en een twist

Belgische-Wie-is-de-mol
De mol Still

Stop waar je mee bezig bent, laat alles uit je handen vallen en pak je molboekje er weer bij. Ja, de Nederlandse Wie Is De Mol? is alweer voorbij, maar de Belgische variant is ook zeker weten de moeite waard. Waarom? Dat leggen we je uitgebreid uit.

Origineel
'Onze' Wie Is De Mol? eindigde in maart en wat was het weer een vet seizoen
(thanks to MolMerel Westrik). Wel hebben we nu erg last van afkickverschijnselen. Gelukkig zijn daar onze zuiderburen met hun versie: 'De Mol'. Als je dacht dat het geniale programma door ons is bedacht, moeten we je teleurstellen. De Belgische variant is het enige echte origineel.

Twist
Beloofd, we zullen niks spoilen uit de afleveringen. Wat we wél kunnen verklappen is dat het programma met een gigantische twist begint; in de eerste afleveringen wordt de mol pas gekozen. Ja, je leest het goed. De makers hebben het aangedurfd om zónder saboteur naar Vietnam te vertrekken. Dit maakt het seizoen meteen onwijs spannend en het kijken waard.

Lekker lang
In Nederland duurt WIDM een kleine uur. Dat doet België dus toch echt beter met afleveringen van 70 minuten. Ook zijn de Belgische opdrachten van een ander kaliber. In De Mol zie je vaker speurtochten, langere en heftigere opdrachten. Soms zijn er twee langere proeven, terwijl er in een andere aflevering vijf kortere aan bod komen.

Onbekende deelnemers
Geen nieuwslezers, cabaretiers, influencers of sporters. Maar gewoon 'echte' mensen zoals jij en ik. Maakt dit het leuker? Jazeker. Je weet minder over de kandidaten, dus moet je gaan speuren zonder vooroordeel. In Nederland lijkt het minder om het geld te gaan (hallo, laagste pot ooit), terwijl de kandidaten in België blij zijn met elke euro. Het spel wordt dus éxtra hard gespeeld. Vinden wij leuk!

Waar te zien?
Hebben we je al overtuigd? We durven te wedden dat jij de inmiddels vijf afleveringen met heel veel spanning bekijkt. Elke zondag in België op televisie en in Nederland te bekijken via Vier.be; even een account aanmaken en kijken maar!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder