De laatste Riverdale met Luke Perry staat op Netflix

Een emotionele scène

Riverdale-Luke-Perry
Riverdale

In maart overleed acteur Luke Perry, bekend als Fred Andrews in Riverdale, op 52-jarige leeftijd aan een beroerte. Vandaag is de laatste aflevering waarin de acteur te zien is online verschenen.

Netflix
Luke speelde in Riverdale drie seizoenen de rol van Archie Andrews' vader. De nieuwe afleveringen waren al vroeg van tevoren opgenomen, waardoor Luke nog een belangrijke rol had in de serie. Eerder maakte schrijver Roberto Sacasa bekend dat deze week de laatste aflevering met Luke werd uitgezonden en vandaag staat 'ie dan ook op de Nederlandse Netflix.

Vader en zoon
(Spoilers) In de aflevering van vorige week zagen we dat Archies tegenstander na een fikse bokswedstrijd in het ziekenhuis belandde. In Luke's laatste scène zien we vader en zoon samen. Archie's tegenstander overlijdt uiteindelijk aan zijn verwondingen. Archie voelt zich schuldig over de overleden jongen. Zijn vader Fred kalmeert hem en sluit zijn laatste scène af met de woorden: "Je bent onschuldig."

Vervolg
Hoe de serie verdergaat zonder Luke, is nog niet bekend. Eerder vertelde Cole Sprouse, in Riverdale bekend als Jughead Jones, in het Amerikaanse televisieprogramma The View dat ze het verhaal hebben aangepast. Hoe precies, wilde hij niet vertellen: "Ik kan er niet te diep op ingaan zonder iets te verklappen, maar we hebben iets gepland."

Advertentie - Lees hieronder verder