Verplicht kijkvoer: nieuwe Netflix-docu 'Knock Down The House'

Een Netflix-favoriet

President Trump Delivers State Of The Union Address To Joint Session Of Congress
Win McNameeGetty Images

Vrouwen in de politiek: een hartstikke belangrijk topic. De inspirerende nieuwe documentaire Knock Down The House, die nu te zien is op Netflix, gaat precies over dit onderwerp. Wij benoemen dit officieel tot verplicht kijkvoer voor iedereen.

Verhaal
De film gaat over vier vrouwen in de Amerikaanse politiek. Alexandria Ocasio-Cortez, het jongste vrouwelijke congreslid ooit, Cori Bush, Amy Vilela en Paula Jean Swearengin worden gevolgd tijdens hun campagne in aanloop naar de verkiezingen. Alle vier de vrouwen hebben een eigen reden om zich hard te maken voor hun idealen en om voor een plekje in het congres te strijden. Knock Down The House gaat niet om het resultaat dat ze boeken, maar om de weg die ze moeten afleggen en hoe ze zich staande houden in de vaak nog mannelijke wereld.

Schrijvers
Een dag na Trumps overwinning in 2017 begon filmmaker Rachel Lears met de documentaire. Via een crowdfunding zamelde ze €25.111 in om Knock Down The House te financieren. Winstgevend blijkt de film zeker, Netflix betaalde maar liefst €8,8 miljoen voor de rechten. Volgende de Amerikaanse website Deadline is het de duurste documentaire die de streamingdienst ooit heeft gekocht.

Benieuwd naar de trailer? Bekijk de video hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder