Dit is de stunt double van Maisie Williams in Game of Thrones

We hebben behind the scenes-videobeelden

Maisie Williams heeft een stunt double in Game of Thrones
Claudio LaveniaGetty Images

Wie denkt dat Maisie Williams in Game of Thrones al haar stunts zelf doet, heeft het mis. De 22-jarige Britse actrice, die in de populaire serie de rol van Arya Stark speelt, heeft een stunt double.

Maisie Williams stunt double

De 31-jarige Kristina Baskett is degene die de gevaarlijke klusjes voor Maisie mag opknappen. Baskett is een professioneel turnster, die van haar twaalfde tot haar zeventiende werd getraind door Márta en Béla Károlyi, twee wereldberoemde gymnastiekcoaches. Baskett, die naar eigen zeggen ook nog droomt van de Olympische Spelen, is meer dan trots op haar rol als Arya 2.0.

Kristina Baskett in Game of Thrones

Wanneer Kristina dan bijvoorbeeld te zien is in de serie? Nou – let op: spoilers vanaf hier als je nog niet bij seizoen zes bent – bijvoorbeeld wanneer Arya uit The House of Faces ontsnapt en door de straten van Braavos moet rennen om niet neergestoken te worden. Of – vanaf hier stoppen met lezen als je seizoen zeven nog niet hebt gezien – wanneer ze moet vechten met Brienne of Tarth en zo hard in haar buik wordt geslagen, dat ze op de grond valt. In de onderstaande video is te zien hoe dat laatste gevecht er achter de schermen aan toe ging.

'Zoveel mogelijk stunts zelf'

Maar de turnster helpt haar collega ook maar al te graag met trainen, want Maisie wil volgens Baskett "zoveel mogelijk stunts zelf doen". "Ze is enorm enthousiast over stunts, dus ze is bereid om tijd en moeite in het oefenen te steken, zodat ze zoveel mogelijk stunts zelf kan doen." En daar geniet Kristina naar eigen zeggen enorm van. "Ze is superleuk om mee te werken."

Advertentie - Lees hieronder verder