Madonna krijgt bakken kritiek op optreden tijdens Eurovisie Songfestival

'Dat had ze beter niet kunnen doen'

Madonna treedt op tijdens Eurovisie Songfestival
Michael CampanellaGetty Images

Het optreden van Madonna tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Avivwaar 'onze' Duncan de eerste prijs pakte – heeft bij velen een slechte indruk achtergelaten. De wereldberoemde zangeres bracht tijdens het jaarlijkse liedjesspektakel haar nieuwste nummer Future ten gehore, maar dat leverde voornamelijk kritiek op.

Madonna's optreden tijdens het Songfestival

Fans verwachtten een iconisch optreden van de Queen of Pop, die voor een miljoen was overgevlogen naar Israël, maar haar act viel nogal tegen. Madonna begon haar optreden met de klassieker Like a Prayer uit 1989, die ze opvoerde in een groot zwart gewaad. Vervolgens sprong de Amerikaanse rapper Quavo bij haar op het podium en vertolkten de twee hun nieuwste nummer Future, een wereldpremière.

Bakken kritiek

De ongezouten mening van commentator Jan Smit na afloop van het optreden zette gelijk de toon. "Wat was dit wanstaltig slecht", was de reactie van de Nederlandse zanger. "Als je 1 miljoen krijgt en dit laat zien, dan ben je het niet waard om op dit podium te staan." Ook op Twitter regende het al snel bakken kritiek.

Een greep uit de reacties:

Het hele optreden van Madonna kijk je hier terug, vanaf 2.56.00:

Een deel van het optreden, vanaf wanneer Madonna haar nieuwe nummer Future inzet, kijk je hier terug:

Advertentie - Lees hieronder verder