De beste tweets over de laatste aflevering van Game of Thrones

Alsjeblieft: de meest hilarische memes om de serie mee af te sluiten

game-of-thrones-beste-tweets
Game of Thrones

Dat was het dan. Het einde van Game of Thrones. Na acht seizoenen kennen we eindelijk het lot van de Starks, Targaryans en Lannisters. En belangrijker nog: we weten wie er op de Iron Throne eindigt. Symbolisch gezien dan; de beroemde troon is immers verwoest door Drogon.

De overgebleven familieleden van de verschillende huizen in Westeros hebben uiteindelijk besloten wie de nieuwe koning is. Er werd eigenlijk maar één iemand genomineerd. Het is niet Jon Snow, niet Sansa Stark en al helemaal niet Edmure Tully ('uncle, please sit').

De nieuwe koning van de Zes Koninkrijken van Westeros is.. Bran.

Of moeten we hem nu Bran the Broken noemen?

Een verrassend einde. Of toch niet?

Wat blijkt? We hadden het al kunnen weten vanaf het allereerste seizoen.

Kijkers hadden liever Jon Snow op de (inmiddels denkbeeldige) troon gezien. Maar ja, Jon Snow knows nothing. Behalve wie zijn koningin is, dan.

Voor iedereen die niet tevreden is met het einde: de petitie om seizoen 8 opnieuw op te nemen loopt nog steeds. Sterker nog, Brienne of Tarth heeft 'm al ondertekend.

Of schreef Ser Brienne toch iets anders op?

Één van de grootste onthullingen was het lot van Daenerys Targaryan, die neergestoken werd door haar rivaal, neef en lover (als je het over 'it's complicated' hebt). De scene die hierop volgt is voor Disneyfans maar al te herkenbaar:

Met Drogon is alles nu oké, trouwens. (Dit is geen tweet, maar te geinig om niet te noemen..)

Nog zo'n schokkend verloop van een personage: ken je Robin Arryn - je weet wel, de onhandige kleine jongen die nog borstvoeding kreeg tot op z'n tiende - nog? Die is behoorlijk veranderd:

That's it. Game of Thrones is officieel voorbij. Gelukkig maakt HBO twee veelbelovende spin-offs:

Advertentie - Lees hieronder verder