Filmmakers zetten productie stop in protest tegen de abortuswet

"We konden gewoon niet doorgaan"

productie-stop
The Handmaid's Tale

Onlangs werd er in Alabama een wet aangenomen waardoor het plegen van abortus illegaal is. Dit is niet de eerste Amerikaanse staat waar de wetgeving strenger wordt. Ook in Georgia zijn de regels recent aangepast. Een reden voor veel filmmakers om hun productie in de staat stop te zetten als protest.

Georgia
Reed Morano, de regisseur van The Handmaid's Tale, is bezig met haar thriller The Power. Op Instagram schrijft ze dat ze niet meer in Georgia gaat filmen: "Het voelt verkeerd voor ons om een show te maken en belastingvoordelen te ontvangen van een staat die dit standpunt inneemt ten opzichte van de abortuskwestie. We konden het gewoon niet doen."

Wet
Door de nieuwe wet is het plegen van abortus niet meer legaal als de gynaecoloog
een hartslag van de foetus hoort. Dit is echter al te horen na vijf á zes weken, als vrouwen vaak nog niet eens weten dat ze in verwachting zijn.

Serie
Georgia is een populaire plek voor filmmakers door de belastingvoordelen. Zo werden Baby Driver en Stranger Things in de staat opgenomen. Ook Annie Mumolo en Kristen Wiig, van Bridesmaids, maken bekend dat ze hun nieuwe film Barb and Star Go to Vista Del Mar niet meer in Georgia op nemen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder