Emilia Clarke wees de rol van Anastasia in Fifty Shades of Grey af

En niet zonder goede reden

Emilia Clarke
Getty Images

We kennen Emilia Clarke natuurlijk vooral van haar rol als Daenerys Targaryen in Game of Thrones, maar we hadden haar ook kunnen kennen van de film Fifty Shades of Grey. Die rol wees de actrice af, en niet zonder goede reden.

Emilia Clarke als Anastasia Steel

Clarke kreeg de rol van Anastasia Steele aangeboden – uiteindelijk vertolkt door Dakota Johnson – maar bedankte vriendelijk. Aan The Hollywood Reporter legt ze nu uit waarom. Zo wilde ze naar eigen zeggen niet weer ingaan op een rol waarvoor ze regelmatig uit de kleren zou moeten. In het eerste seizoen van Game of Thrones zagen we de actrice wél helemaal naakt, namelijk in de allerlaatste aflevering, waarin Daenerys zonder kleren uit het vuur komt lopen met haar pasgeboren draken. En die scène is velen bijgebleven, zo heeft de actrice inmiddels gemerkt.

Naaktheid in films

Ze neemt regisseur Sam Taylor-Johnson niks kwalijk– "Ik hou van haar, en ik vind haar visie fantastisch" – maar toch vindt ze het enorm vervelend dat ze, hoe lang die scène inmiddels ook geleden is, er vragen over blijft krijgen. "Dat is irritant. Ik word er zo moe van, want ik deed het voor mijn rol, en niet zodat mensen mijn blote lichaam konden zien." De rol van Anastasia Steele, die volledig in het teken staat van sensualiteit, seks en naaktheid, moest ze dus wel afwijzen. "Ik heb het één keer gedaan, en nu word ik er voor de rest van mijn leven door in een hokje geplaatst. Dus nee, ik kon het niet."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder