Waarom Love Island funest is voor mijn zelfvertrouwen

En ik ben niet de enige

love island
RTL / Love Island

Glamour’s Elke is dol op Temptation Island (VIPS), Ex on the Beach: Double Dutch en Love Island en ze komt ervoor uit. Niks geen guilty pleasure. Alleen maar pleasure. Ze praat je iedere week bij over de laatste juice, drama en hilariteit.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben hooked aan Love Island. Vanaf de eerste seconde dat de datingshow op Videoland verscheen, geniet ik van de drama, de spanning en de liefdes die opbloeien.

Of ik zelf ware liefde wil vinden? Tuurlijk, kom maar door. Of ik mee zou doen aan Love Island? Nee, en daar heb ik één reden voor: ik zou me een 12-jarige trol voelen naast de huidige Islanders.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuw seizoen Love Island

Laten we eerlijk zijn: de deelnemers van Love Island zijn behoorlijk op uiterlijk gericht. De kandidaten moeten koppels maken op basis van hun looks. Pas als ze iemand fysiek zien zitten, besluiten ze diegene “beter te leren kennen.”

Toegegeven: de Islanders zelf kunnen er ook niets aan doen dat ze gekozen zijn. Daar is de casting verantwoordelijk voor. Het lijkt erop dat het programma niet helemaal de memo heeft gekregen. Dat schoonheid anno 2020 niet alleen bestaat uit dunne vrouwen met dikke lippen en ellenlange wimpers. Of uit mannen met opgepompte lijven en een witte glimlach. Het is alsof er een blik vol influencers, modellen en professionele sporters is opengetrokken.

Waar zijn de mensen die niet dagelijks sporten? Waar zijn de mensen die maatje 38 hebben? Of 40, of 42? Waar zijn de ‘gewone’ mensen gebleven? Tussen deze mensen zou ik een buitenstaander, een lelijk eendje voelen. En ik ben niet de enige.

Verlaagd zelfbeeld door Love Island

Het Mental Health Institute onderzocht het zelfbeeld van Britse Love Island-kijkers. Bijna een kwart van de mensen die meededen aan het onderzoek vertelt een slechter beeld te hebben overgehouden van hun eigen lichaam. Het instituut is bezorgd over de schade die een programma als Love Island kan veroorzaken: “Het programma laat lichamen zien die niet divers, zeer onrealistisch en gepresenteerd als nastreefbaar zijn.”

Als je dit leest en je net als ik een Oempa Loempa voelt tijdens het kijken van Love Island, weet: je bent niet alleen. Je bent prima zoals je bent en ook jij verdient een kans op ‘ware liefde’.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur