Video: 11-jarige Tyler gaat viral met emotionele auditie

Probeer maar eens niet te huilen

americas-got-talent-gepeste-tyler-viool
America's Got Talent

Af en toe komt er een auditie voorbij in een talentenjacht die meteen helemaal viral gaat. Dit keer is het de beurt aan de 11-jarige Tyler Butler-Figueroa, die meedeed aan America's Got Talent. Hij speelt een indrukwekkend potje viool op het nummer Stronger van Kelly Clarkson, maar het is vooral zijn verhaal dat dit de meest emotionele video van de week maakt.

Ziek en gepest

Toen hij vier jaar was, werd bekend dat Tyler kanker had. Hij streed jaren tegen leukemie. Ondertussen pestten zijn klasgenoten hem, omdat hij anders was. "Ze verzonnen dat mijn kanker besmettelijk was," vertelt de 11-jarige.

Toen hij zeven jaar oud was, gaf hij zich op voor de gratis naschoolse vioollessen. Zijn moeder begreep in eerste instantie niet waar deze plotselinge hobby vandaan kwam, maar vertelt dat ze dolblij was toen haar zoon weer een passie gevonden had. "Ik dacht: 'O mijn god, ik heb mijn zoon terug,'" vertelt ze.

Het kind met de viool
"Ik wilde niet meer het kind met kanker zijn. Dus nu ben ik het kind met de viool," aldus Tyler. En dat is gelukt. In America's Got Talent zet hij een steengoede auditie neer. Zo goed, dat hij een staande ovatie ontvangt van publiek én jury. En dat Simon Cowell op de Golden Buzzer drukt en Tyler zo in één keer in de liveshows plaatst.

De auditie
We hebben genoeg gezegd. Hoog tijd om de video te kijken. Let ook even op de iconische uitspraak van Simon: "De meeste mensen worden gepest omdat ze beter zijn dan de mensen die hen pesten." En probeer het maar eens droog te houden.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder