Disney reageert ijzersterk op commotie rondom 'zwarte Ariël'

"Spoiler alert: Ariël is fictie"

ariel-disney
Noam GalaiGetty Images

Vorige week werd bekend dat Halle Bailey de hoofdrol speelt in de nieuwe live-actionfilm De Kleine Zeemeermin. Ondanks dat de 19-jarige Amerikaanse met haar zang- en acteertalenten een logische keuze van Disney is, wordt het bedrijf overladen met kritiek.

Fans van de animatiefilm vallen over het feit dat Ariël door een zwarte actrice gespeeld wordt, terwijl het tekenfilmfiguur een witte huidskleur en vuurrood haar heeft. In ijzersterk statement reageert Disney op alle ophef.

Kritiek op Disney's Ariël

De Amerikaanse tv-zender Freeform, die onderdeel is van Disney, reageert op de kritiek: "Ja, de schrijver van De Kleine Zeemeermin is Deens. Maar Ariël is een zeemeermin, ze leeft onderwater en kan letterlijk overal heen zwemmen. Maar ter wille van het argument, laten we zeggen dat ook Ariël Deens is. Deense zeemeerminnen kunnen ook een zwarte huid hebben, omdat Deense mensen ook een zwarte huid kunnen hebben. Maar spoiler alert: Ariël is fictie. En als je het er nu nog steeds niet mee eens bent dat de getalenteerde, ongelooflijke en prachtige Halle is gecast, omdat ze simpelweg niet op de cartoon versie lijkt; Oh boy, dan heb ik nieuws voor jou, over jezelf."

Disney
Dit is niet de eerste keer dat Disney voor een andere hoofdrolspeler kiest dan in de getekende versie. Zo verscheen in 1997 al een live-action variant van Assepoester, waarbij de prinses door Brandy Norwood, een zwarte actrice werd gespeeld. De rol van de Goede Fee werd daarnaast vertolkt door Whitney Houston.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder