Alles wat we weten over de Game of Thrones-prequel

Hallo, nieuwe serieverslaving

game-of-thrones-jon-snow
Game of Thrones

Nadat de allerlaatste aflevering van Game of Thrones afgelopen mei verscheen, viel zo ongeveer de hele wereld in een zwart gat. Gelukkig is er nog één lichtpuntje: HBO komt met een spin-off van de serie. Het gaat om een prequel, die zich afspeelt vóór de gebeurtenissen in GoT. We zetten alles wat we weten over de nieuwe serie op een rij.

Er is nog geen naam
George R. R. Martin
, de schrijver van de GoT-boeken, gaf eerder aan dat hij The Long Night een goede naam voor de spin-off vindt. Hij laat echter ook weten dat de serie voor nu nog geen titel heeft.

Het vindt lang vóór GoT plaats
HBO laat weten dat het nieuwe verhaal duizenden jaren vóór GoT plaatsvindt. Dat betekent dat we onze geliefde personages sowieso niet terugzien. De streamingdienst vertelt in een statement: “De serie vertelt hoe de wereld van de Gouden Eeuw van Helden overgaat in een duistere tijd. Één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen uit de geschiedenis van Westeros tot de échte oorsprong van de White Walkers en van de mysteries van het Oosten tot de legende van de Starks.. het is niet het verhaal dat we denken te kennen.”

We zien de personages van GoT dan niet terug, de voorouders van de Starks zijn in ieder geval wél aanwezig. George R. R. Martin laat weten dat de Lannisters nog geen rol spelen in de tijd van de Gouden Eeuw.

Er zijn véél meer koninkrijken
Verder onthult de auteur dat Westeros er heel anders uitziet dan we gewend zijn: “Er waren zeven koninkrijken in de tijd van Aegon's Verovering. Maar als je verder teruggaat, waren er negen koninkrijken, en daarvoor twaalf koninkrijken. Als je nog verder de geschiedenis in duikt, waren er honderd koninkrijken - kleine koninkrijken - en over dat tijdperk hebben we het nu.”

Een deel van de cast is bekend
HBO maakt bekend dat één van de hoofdrollen gaat naar Naomi Watts (Gypsy, The Ring). Zij speelt een “charismatische socialite die een duister geheim bewaart.” De rest van de cast bestaat in ieder geval uit bekende gezichten in het fantasy-genre. Ken je Miranda Richardson nog? Zij speelde Rita Pulpers in de Harry Potter-films. Ook Jamie Campbell Bower (Fantastic Beasts), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia) en Toby Regbo (Fantastic Beasts) zijn te zien in de spin-off.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder