Netflix schrapt scène uit 13 Reasons Why na kritiek

De streamingdienst legt in een statement uit waarom

13-reasons-why-hannah-baker
13 Reasons Why

Sinds 13 Reasons Why verscheen, is er een hoop ophef over de serie. Het verhaal gaat over een jong meisje dat een einde maakt aan haar leven. De makers proberen tieners bewust te maken van het probleem rondom zelfdoding. Toch blijkt de serie in sommige gevallen het tegenovergestelde effect te hebben gehad: er zouden meer zelfmoorden zijn gepleegd door tieners.

Zelfmoordscène 13 Reasons Why geschrapt

Een scène die behoorlijk wat kritiek heeft gekregen, is het moment dat hoofdpersonage Hannah Baker (gespeeld door Katherine Langford) zelfmoord pleegt. In het drie minuten durende fragment snijdt Hannah haar polsen door terwijl ze in bad ligt.

Statement
De zelfdodingscène is niet langer te zien in het eerste seizoen. Netflix verklaart in een statement waarom ze dit deel alsnog schrappen: "Terwijl we ons voorbereiden op de start van het derde seizoen, zijn we ons bewust van het voortdurende debat rondom de serie. Op advies van medische experts, inclusief de Amerikaanse stichting voor zelfmoordpreventie, hebben we in overleg met bedenker Brian Yorkey en de producenten besloten om de scène waarin Hannah een einde aan haar leven maakt aan te passen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder