Nu in de bios: Midsommar, een van de engste films van het jaar

Plannen maar, die biosdate!

image
Still Midsommar

Wat horrorfilms betreft zijn er twee soorten mensen: zij die al met het licht aan slapen na Scary Movie (dat masker...) en zij die na het zien van The Exorcist, The Nun, Hereditary, you name it, denken: Nog. Einmal. Wie bij de laatste groep hoort, mag weer een biosdate plannen. Midsommar wordt een van de engste films van het jaar genoemd.

Midsommar

Als we de trailer bekijken, dan snappen je waarom. Correctie: als je alleen al wat foto's bekijkt, dan snap je waarom.

image
Midsommar

Het personage uit Midsommar mag toegevoegd worden aan het lijstje 'enge horroraspecten', zoals clowns, kinderen, poppen.

Het verhaal
Waar Midsommar over gaat? We volgen Dani en Christian, een stel dat wel een vakantie kan gebruiken wat relatie troubles betreft. Dani's zus heeft eerst haar ouders vermoord en vervolgens zichzelf. Dani kan dus alle steun wel gebruiken, maar krijgt dat niet van man Christian.

Ze besluiten met een groep vrienden te vertrekken naar een afgelegen dorp in Zweden voor het Midzomerfestival. Een hippie-aangelegenheid, denken ze, maar treffen daar - verrassend - iets heel anders aan. De bewoners blijken deel te nemen aan een reeks bizarre tradities.

Trailer
Midsommar is van dezelfde regisseur als horrorfilm Hereditary. Je weet wel: de film die werd omschreven als engste horrorfilm aller tijden, de film waarbij kijkers huilend de zaal verlieten. Ook Midsommar kan rekenen op positieve recensies.

Benieuwd naar de trailer?

Advertentie - Lees hieronder verder