Carice van Houten en Halina Reijn samen in nieuwe Nederlandse serie

De serie gaat over de wereld van prostitutie

carice-van-houten-halina-reijn
Dave Hogan/MTV 2013Getty Images

Volgend jaar verschijnt er een nieuwe veelbelovende dramaserie op de buis. In de categorie goede-actrices-dus-het-moet-wel-goed-zijn. Carice van Houten en Halina Reijn spelen samen in de Nederlandse kaskraker in spe, Red Light.

Red Light: nieuwe Nederlandse dramaserie over prostitutie

De serie gaat over "drie vrouwen die zichzelf verliezen en elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel," zo meldt BNNVARA. De vrouwen worden gespeeld door Carice, Halina en de Vlaamse actrice Maaike Neuville. Dit trio was eerder al te zien in de film Ik omhels je met 1000 armen.

De makers

De serie is in 2020 te zien op NPO1 en op de Vlaamse zender VTM. De opnames beginnen deze week. Vriendinnen Carice en Halina zijn niet alleen de hoofdrolspelers, maar ook de creatieve producers van Red Light. Ze hebben samen een productiebedrijf, Man Up.

Voor en door vrouwen
"Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht," vertellen de twee producers in een statement. "We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat dit een zeer wervelende, actuele serie wordt."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder