Mind-blowing Stranger Things theorie: Eleven is de schurk in seizoen 4

De puzzelstukken vallen in elkaar

stranger-things-seizoen-3-eleven
Stranger Things

Op 4 juli 00:00 uur verscheen het nieuwe seizoen van Stranger Things op Netflix. Op 6 juli 22:31 uur keek ik de laatste aflevering. Waarom? Omdat het een steengoede serie is, daarom. Het is zo'n gevalletje 'ik kan niet meer stoppen met kijken'. Je kunt je wel indenken hoe ik me voelde toen ik de allerlaatste scène zag (je weet wel, met die Russische cel met 'The American' (leeft Hopper toch nog?) en een Demodog).

Nou, seizoen 4 komt er (langzaam maar zeker) aan en fans speculeren er op los. Er is één bizarre theorie die viral gaat: Eleven is de schurk in het nieuwe seizoen. Nu denk je natuurlijk: 'Ga weg joh, dit zal wel vergezocht zijn.' Dacht ik ook, maar hear me out. Reddit-gebruiker Weedmoney666 legt haar theorie uit.

Reddit-theorie dat de Mind Flayer Eleven bezit

Het begint allemaal bij de scène in het winkelcentrum, waarbij de Mind Flayer Eleven bij haar been grijpt. Hij veroorzaakt een diepe wond en een deel van het wezen blijft er zelfs een tijdje inzitten. Het kan goed zijn dat El op dat moment geïnfecteerd is door het wezen.

Zoals we al zagen bij Mike en Billy, kan de Mind Flayer iemand die hij geïnfecteerd heeft beheersen. Dus wat als bij Eleven precies hetzelfde gebeurt? Dat zou betekenen dat er nog steeds een poort naar The Upside Down is.

Schaduw
Dit zou in ieder geval verklaren waarom er nog een Demodog in Hawkins rondloopt. Dat kan alleen maar als er nog een verbinding met The Upside Down is. Dat is nog niet alles. Stranger Things-kijkers zijn in de ban van een shot uit de laatste aflevering van seizoen 3. Op een gegeven moment zie je Eleven in de auto en komt er een schaduw over haar hoofd. Deze schaduw lijkt een beetje op de vorm van de Mind Flayer. Kijkers denken dat dit een verwijzing is naar het feit dat de Mind Flayer bezit heeft genomen van El's bewustzijn:

stranger-things-scene-schaduw-eleven
Stranger ThingsYouTube

Mind is blown
En dan nog iets: Eleven heeft geen krachten meer. Vanaf het moment dat ze gebeten werd door de Mind Flayer, kon ze niets meer met haar mind bewegen. Komt dat doordat er ruis is in haar bewustzijn - in de vorm van de Mind Flayer?

Één ding is zeker: er komt een nieuw seizoen aan en een seizoen Stranger Things zónder wezens uit The Upside Down bestaat niet. We kunnen ervan uitgaan dat Hawkins opnieuw onder vuur ligt. Is Eleven dit keer de superschurk?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder