Piper uit Orange is the New Black bestaat écht (en is te zien in laatste seizoen)

Wil de echte Piper opstaan?

Piper Orange is the New Black
Roy RochlinGetty Images

De diehard fans van Orange is the New Black wisten het misschien allang, maar Piper Chapman, het hoofdpersonage in de serie, vertolkt door actrice Taylor Schilling, bestaat écht. Haar werkelijke naam is Piper Kerman, ze is een Amerikaanse auteur en schreef het boek Orange is the New Black: My Year in a Women's Prison over de dertien maanden dat ze in de gevangenis heeft gezeten nadat ze in 1998 werd beschuldigd van witwaspraktijken en veroordeeld werd tot vijftien maanden cel (waarvan ze er uiteindelijk dertien behind bars heeft gezeten). De naam van het boek zegt het al: de serie Orange is the New Black is gebaseerd op haar verhaal. En dus verdiende ze volgens de makers van de serie ook haar moment of fame in de serie.

De échte Piper

Na haar tijd achter de tralies ontpopte Piper Kerman (de echte dus) zich als voorvechter van vrouwenrechten in de gevangenis. Haar boek was daar het begin van. Ze baseerde het verhaal op feiten en herinneringen, maar verzon ook fictieve personages voor het boek. Het personage Larry, zowel in het boek als in de serie de man van Piper, verzon ze echter niet: hij is in het echt ook Pipers man. In de serie wordt die rol vertolkt door acteur Jason Biggs.

Laatste aflevering van het laatste seizoen
De dertien afleveringen van seizoen zeven, tevens het laatste seizoen van de serie, staan sinds eind juli online, en dus zijn velen van jullie waarschijnlijk alweer aan het bingewatchen geslagen. Nog niet bij het einde? Let tegen die tijd dan even goed op, want in de laatste aflevering van het seizoen – en daarmee dus ook de aller- állerlaatste aflevering van de serie – komt de échte Piper in beeld, samen met haar man. Dat verklapt Netflix op Twitter, inclusief het shot van de scène. Surprise! Zijn de acteurs een beetje goed gecast?

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder