George R.R. Martin breekt het ijs over einde van de Game of Thrones-boeken

De kritiek op het einde van de serie is hem niet onopgemerkt gebleven

Game of Thrones
Game of Thrones

Dat het achtste en laatste seizoen van de populaire HBO-serie Game of Thrones vele fans teleurstelde, is inmiddels overduidelijk. In een zeldzaam interview met The Observer, de zondagskrant van The Guardian, vertelt George R.R. Martin, de schrijver van de boeken A Song of Ice and Fire, waarop de serie gebaseerd is, hoe hij tegen het einde van de laatste twee boeken aankijkt, die hij nog moet schrijven.

Einde van Game of Thrones-boeken

In het interview gaat de schrijver niet zozeer in op wat hij van het einde van de serie vindt. Wel laat hij weten dat hij de kritiek níet gaat meenemen in het schrijven van de boeken. "De kritiek verandert niks. Je kan niet iedereen tevreden houden, dus je moet vooral jezelf een plezier doen." Voor de kijkers van de serie die hoopten dat de schrijver zijn fans na alle commotie een plezier zou doen met een volgens hen "waardig einde", moeten we dus teleurstellen. Welk specifiek einde de schrijver ook in gedachten heeft; we zullen het ermee moeten doen.

George R.R. Martin over de serie
In het interview vertelt de schrijver ook dat de serie niet altijd een goede invloed op hem heeft gehad. "Ik denk zelfs dat de serie niet goed voor me was. Datgene dat me eigenlijk had moeten opjagen, vertraagde me juist. Elke dag ging ik zitten om te schrijven, maar zelfs op de goede dagen voelde ik me vreselijk omdat ik dacht: 'Mijn hemel, ik moet dit boek echt afmaken, en ik heb maar vier bladzijdes geschreven terwijl ik er veertig zou hebben moeten schrijven.'"

Populariteit Game of Thrones
Ook de bekendheid die voor Martin gepaard ging met de groeiende populariteit van de serie, benauwde de schrijver regelmatig. "Ik kan niet meer zomaar naar een boekenwinkel gaan, terwijl dat vroeger mijn favoriete ding was om te doen. Als ik nu naar een boekenwinkel ga, word ik binnen tien minuten herkend, en staat er een groep mensen om me heen. Ik heb door de serie veel gekregen, maar ook veel dingen moeten loslaten."

Het hele interview met George R.R. Martin is te lezen in de zondagkrant The Observer. Een korte publicatie van het interview vind je op de website van The Guardian.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur